Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дания ще предостави на Украйна танкове и боеприпаси на стойност 228 млн. евро

Дания ще предостави на Украйна танкове и боеприпаси на стойност 228 млн. евро

През януари Дания предостави на Украйна своите 19 самоходни далекобойни системи "Сезар" френско производство, а през април обяви, че ще закупи, съвместно с Нидерландия, 14 танка "Леопард 2", за да ги предостави на Украйна.

Дания ще дари на Украйна военно оборудване, боеприпаси и техника за противовъздушна отбрана на стойност 228 млн. евро, за да "укрепи капацитета си за провеждане на офанзива през следващите месеци", съобщи датското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес.

"Това е най-голямото дарение от Дания за Украйна до момента, то е на стойност от 1,7 млрд. крони", според изявление на министерството.С дарението, което включва бронирани машини и машини за разчистване на мини, минохвъргачки и мобилни полеви мостове, датската военна помощ за Украйна достига 11 млрд. крони (1,47 млрд. евро или 1,61 млрд. долара) от началото на руското нашествие.

"Оборудването е от съществено значение за проправяне на пътя на украинските танкове и бронирана пехота към фронтовата линия", се казва в изявлението на изпълняващия длъжността министър на отбраната Троелс Лунд Поулсен.

През януари Дания предостави на Украйна своите 19 самоходни далекобойни системи "Сезар" френско производство, а през април обяви, че ще закупи, съвместно с Нидерландия, 14 танка "Леопард 2", за да ги предостави на Украйна, припомня АФП.

Източник: БТА

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега