Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дават на съд двама бургазлии, обвинени убийството на възрастен мъж

Дават на съд двама бургазлии, обвинени убийството на възрастен мъж

26-годишният Марио М. и 23-годишният Станислав В. ще отговарят за умишленото умъртвяване на пенсионер от село Люлин с цел кражба.

Ямболската окръжна прокуратура предаде на съд двама бургазлии, обвинени убийството на възрастен мъж. 26-годишният Марио М. и 23-годишният Станислав В. ще отговарят за умишленото умъртвяване на пенсионер от село Люлин с цел кражба.

Според обвинителния акт, двамата са извършили деянието на 20-и септември м.г., около 20-21 часа. Паркирали автомобила си на около 1-1,5 км от дома на пострадалия, за да не ги видят съседите му. Влезли в оградения двор на къщата, но входната й врата също била заключена. Това наложило МариоМ. да почука на прозореца викайки дядо си, след което  възрастният човек отворил вратата и гипосрещнал.

Марио М. казал на дядо си, че няма да може да му помогне пригроздобера и поискал пари от него за да може да върне свой дълг към Станислав В.Пострадалият не отказал категорично, но казал на внука си, че за това трябва дапочака. Между тях възникнала разправия и двамата започнали взаимно да си отправятобидни думи. Тогава подсъдимите решили да действат съобразно предварителна договорка за умъртвяването на възрастния мъж.

СтаниславВ., който стоял на  едно от двете легланамиращи се в стаята внезапностанал  приближил пострадалият откъм гърба и обхванал с ръце тялото му около гръдния кош, като по този начинпритискал и ръцете на му към тялото, за да не може последния да сесъпротивлява.  Чрез завъртане на тялотоизвадил от равновесие  пострадалия и госъборил на пода.

В този момент Марио М. се надвесил над дядо си и мунанесъл  множество удари с юмруци полицето му  и блъснал главата му  в пода на стаята. Непосредствено след товавзел едно  въже  дълго около един метър, сплетено на плитка сдебелина около 10мм., което било хвърлено на пода, преметнал го през врата напострадалия, като едновременно с това натиснал силно с коленете си  гръдния кош на дядо си,  а с ръце издърпвал двата края на въжето кръстосвайки го около шията му. 

Впроцеса на дърпане на въжето го местил и опъвал от различни позиции в стремежаси да го умъртви,  като се местил околотялото на лежащия на земята възрастен мъж. В резултат на натиска  на гръдния кош били счупени пето,шесто и седморебро и причинени тежки контузионни огнища на левия  бял дроб на пострадалия. 

Той правел опити да се освободи, като извиватялото и врата си встрани, но не успял. В един момент докато Марио М. опъвалдвата края на въжето кръстосано на шията на пострадалия, Станислав В. пуснал тялотому  и се измъкнал изпод него, след което сдвете си колена  също натиснал силно гръдниякош на възрастния мъж. 

Следкато той  бил умъртвен, подсъдимитезапочнали да търсят и открили пари в къщата. Двамата бързали да напуснат  местопроизшествието, излезли от двора отсъщото място откъдето и влезли  и  отишли до автомобила, след което потеглили загр. Бургас по същия път, по който дошли,през гр. Средец.

През целия път  от с.Люлин до гр. Бургас двамата  уточнявализащитни версии, в случай че бъдат разпитвани за убийството от полицията. Около22.00ч. подсъдимите отишли в апартамент. Там се преоблекли като свалили от себеси всички дрехи, прибрали ги в два полиетиленови чувала за смет, измили ръцетеси. В един от посочените чували Марио М. изхвърлил и плетеното  въже. Качили чувалите в автомобила  и ги разнесли в бургаския ж.к.“Славейков“,като поотделно ги изхвърлили в контейнери за смет.

Окръжен съд- Ямбол е насрочил заседанието си за04.07.2017г. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега