Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Деца се включват във виртуален турнир и конкурс за рисунка, за да помогнат на саблеклюна Атанас

Деца се включват във виртуален турнир и конкурс за рисунка, за да помогнат на саблеклюна Атанас

Всяка седмица Българска фондация Биоразнообразие /БФБ/ ще посвети на специален герой, който е застрашен и защитен и има нужда от помощ, за да бъде изследван и опазван.

Разнообразни инициативи ще информират и въвличат малки и големи в темата Биоразнообразие до 5 юни. Макар, че коронавирусът отложи важни събития по целия свят, свързани с темата, той не успя да спре разцветът на биоразнообразието, който се случва всяка година през пролетта. 

Всяка седмица Българска фондация Биоразнообразие /БФБ/ ще посвети на специален герой, който е застрашен и защитен и има нужда от помощ, за да бъде изследван и опазван. Първи е саблеклюнът Атанас, който е от Бургас и е кръстен на Атанасовското езеро, в което е роден и живее.  Саблеклюните гнездят по дигите, като снасят яйчицата си директно върху земята. Това ги прави много уязвими – яйцата и новоизлюпените малки трябва да се пазят от кучета и други хищници, както и от заливане с вода. 

За да помогнат на Атанас децата до 4 клас могат да се включат във виртуален турнир на Пукльовците на 14 май, с предварителна регистрация. С всеки турнир ще бъде дарена сумата от 250 лв. за опазването на саблеклюна, но ако отборите съберат заедно 3000 точки, дарената сума ще бъде удвоена. Ето защо всички учители от начален етап са поканени да включат свои отбори в турнирите – така ще се увеличи шансът за достигане на 3000 точки. 

БФБ и Пукльовците организират паралелно и Конкурс за рисунка - всяка седмица за застрашения вид, на който помагат децата. „Изпратете ни вашата рисунка заедно с послание - защо ви пука за саблеклюна до петък на е-mail bbf@biodiversity.bg или като съобщение в нашата ФБ страница. Ние ще качим всички рисунки в албум и заедно с Пукльовците ще организираме томбола с награди. Един от вас ще получи настолната игра на „Нефтопукльовците“, а други двама от специалния шоколад с морска сол от Атанасовско езеро.“ – подканят от фондация Биоразнообразие. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега