Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата от ЦНСТ в с. Атия и созополското училище с подарък за "Седмицата на гората"

Децата от ЦНСТ в с. Атия и созополското училище с подарък за "Седмицата на гората"

Така, освен, че се облагородяват пространства, предназначени за деца, самите те се учат да опазват природата.

Нови дръвчета посадиха днес в двора на Центъра за настаняване от семеен тип децата със специални нужди, заедно със зам.-кмета на Община Созопол Тодор Дамянов и служители от ОП „Общински гори и озеленяване“. Красивите туи са подарък, който беше предоставен от директора на горското Илия Ингьозов. Поводът е Седмицата на гората, в която предприятието предоставя дръвчета, които се засаждат в дворовете на различни детски и учебни заведения в общината. Така, освен, че се облагородяват пространства, предназначени за деца, самите те се учат да опазват природата. 

Г-н Ингьозов донесе на децата в дома и още подаръци - лакомства, моливи, скицници, книжки за оцветяване, грамоти и специални дървени медальони, на които възпитателите в центъра написаха имената на всяко дете. Обитателите на дома посрещнаха с радост гостите. 

Снимка: Община Созопол

Освен празника, който те създадоха в центъра, те получиха и много внимание. По-малките прегръщаха посетителите, а по-големите помагаха при засаждането на дръвчетата. Най-срамежливите се опитаха да благодарят с усмивки и грейнали очи. Брат и сестра на 20 и 21 години активно се включиха в процеса по засаждане на дръвчетата и дори поискаха да им дадат още работа. Друго, по-малко дете, се зае с отговорната задача да полива новите растения. В двора на центъра вече има обособена цветна градинка, за която децата също се грижат. 

Над 70 броя лигуструми пък бяха засадени в двора на СУ „Св.св.Кирил и Методий“- гр. Созопол. Инициативата отново е на общинското горско предприятие, подкрепена от Община Созопол и ръководството на училището.Главни действащи лица бяха природолюбителите от VI-ти клас, които членуват в клуб „Млад еколог“, които с много интерес изслушаха инж. Янгьозов. 

Снимка: Община Созопол

Той им разказа за дейността на лесовъдите, за горските видове и за растежа на лигуструмите. Ентусиазирани те засадиха младите фиданки, след което ги подкастриха, за да ускорят техния растеж и да се превърнат те в красив жив плет.За старанието си те бяха наградени с грамоти, дървени медальони и тематични горски енциклопедии.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега