Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Делегати от 16 държави обсъждат развитието на балнеотуризма в Поморие

Делегати от 16 държави обсъждат развитието на балнеотуризма в Поморие

Днес се състоя официалното откриване на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация, който за пръв път се провежда в България. Събитието събра над 100 делегати от 16 държави в Поморие, за да обсъдят предизвикателствата и проблемите, възможностите и предимствата на СПА индустрията.

Днес се състоя официалното откриване на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация, който за пръв път се провежда в България. Събитието събра над 100 делегати от 16 държави в Поморие, за да обсъдят предизвикателствата и проблемите, възможностите и предимствата на СПА индустрията. 

Най-престижното събитие в Европа се провежда от 14 до 17 май в Поморие. На откриването днес присъстваха президентът на Европейската СПА Асоциация Мартин Плахи, президентът на Българския съюз по балнеология и СПА Стефан Шарлопов, заместник-министърът на икономиката енергетиката и туризма Иво Маринов, председателят на БХРА Благой Рагин, областният управител на Бургас Константин Гребенаров и заместник –кметът на Община Поморие Янчо Илиев.   Участниците в конгреса поличиха поздравления от министър-председателя на Република България Марин Райков и от здравния министър проф. д-р Николай Петров.

Припомняме, че на пресконференцията, която се състоя ден преди откриването на Конгреса на Европейската СПА Асоциация в Община Поморие, кметът Иван Алексиев изрази гордостта си, че Поморие е градът избран за провеждането на това събитие:

„За мен като кмет на този град е огромна чест да посрещна в Поморие световни специалисти в областта на СПА туризма. Този конгрес ще е ключът към утвърждаването на Поморие като българска столица на блнеотуризма”.  Председателят на БУБСПА Стефан Шарлопов обяви, че това събитие осигурява място на България на СПА картата на Европа. Кметът Алексиев връчи благодарствени плакети на Мартин Плахи, на минитър Иво Маринов и на Стефан Шарлопов. Той изказа специални благодарности към тях за това, че са избрали Поморие като представител на България пред ЕСПА. На бившия председател на ЕСПА Сиргун Ланг бе връчена грамота за почетен член на БУБСПА. От българския съюз по балнеология и СПА връчиха награди още на секретаря на ЕСПА  Йоахим Либер  и  на заметсник-министъра Иво Маринов.

18-тия Годишен Конгрес на ЕСПА ще продължи до 17 май в Гранд Хотел Поморие.  Събитието привлече вниманието на световни лидери в сферата на СПА туризма към Поморие и неговия уникален туристически продукт. Както се изрази зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов:

„Градът развива винопроизводство, има богато културно-историческо наследство и невероятен природен ресурс. Тези три компонента  в съчетание са гаранция, че Поморие ще се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега