Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Делян Добрев: Някой прибира по 10 млн. на ден от цените на горивата /Видео/

Делян Добрев: Някой прибира по 10 млн. на ден от цените на горивата /Видео/

"Не само че няма увеличение, а има намаление. След войната в Украйна уралският нефт е с 30% по евтин. Питаме защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев. Защо купуваме евтин руски петрол, а плащаме скъп американски Брент? Това е разлика от 1 лев на литър. Някой ни дере и ги прибира в собствения си джоб, офшорки или където и да е другаде", заяви Добрев.

През последната 1 година няма изменения на цените на горивата на борсите, няма изменение на акцизите и на ДДС. България купува уралски нефт, който за разлика от сорта Брент, поевтинява. А горивата у нас са много по-скъпи - с 36 и 37% са скочили цените на дизела и най-масовия бензин за последните 6 месеца. Това обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред журналисти в парламента.

Той показа данни на "Блумбърг", според които от февруари уралският нефт е поевтинял и средната цена през май е била 78 долара на барел. "Не само че няма увеличение, а има намаление. След войната в Украйна уралският нефт е с 30% по евтин. Питаме защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев. Защо купуваме евтин руски петрол, а плащаме скъп американски Брент? Това е разлика от 1 лев на литър. Някой ни дере и ги прибира в собствения си джоб, офшорки или където и да е другаде", заяви Добрев. 

"Ако заредите 40 литра, в нечии джоб влизат 40 лева. 10 млн. литра горива се продават на ден у нас, което означава някой да прибра само от това по 10 млн. дневно", заяви Делян Добрев и коментира, че НС се занимава с всичко друго, не и с цените на горивата. 

"Трансферът на един депутат предизвика по-бурни реакции в държавата, а 1 лев отгоре върху литър гориво не вълнува никой в тази държава. Все едно да сложиш в пощенската кутия на някой безплатни билети за кино, а след това да му обереш апартамента. Така ми изглеждат нещата", коментира от своя страна Томислав Дончев."Каквито и усилия да се полагат и каквито и пари да се влагат, дните на това правителство са преброени и това само ще удължи агонията", категоричен бе той по темата дали Кирил Петков ще успее да убеди още депутати от ИТН да подкрепят правителството му.

Публикувахте от Политическа Партия ГЕРБ в Петък, 17 юни 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега