Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ден 6 на протестите: Двама ранени полицаи, шестима задържани и строшени стъкла на Народното събрание

Ден 6 на протестите: Двама ранени полицаи, шестима задържани и строшени стъкла на Народното събрание

Докато в първите дни участниците включително почистваха площада след себе си, то във вторник вечерта напрежението ескалира и ситуацията излезе извън контрол.

Шестият ден от масовите протести с столицата бе белязан от сериозни нарушения на обществения ред. Докато в първите дни участниците включително почистваха площада след себе си, то във вторник вечерта напрежението ескалира и ситуацията излезе извън контрол. Малко след 22:30 часа снощи, пред втората сграда на Народното събрание - бившия Партиен дом, се наложи намеса на полицията, поради опит на протестиращи да нахлуят в сградата. В резултат бяха нанесени щети на две врати. Има счупени стъкла, както и следи от боя, съобщават от МВР.

"Участници в протеста хвърлиха две бомби сред множеството, при което падна един от протестиращите. Двама полицаи тръгнаха да му помогнат, и в този момент протестиращи започнаха да замерят полицейските служители с кутии и пликове с червена боя, камъни и бутилки. Служителите на реда бяха без защитно облекло, бяха нападнати и бити",  разказа на извънреден брифинг заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Двама полицейски служители са потърсили медицинска помощ. Много други, които са били на първа линия пред сградата, са получили по-леки наранявания. Млад мъж е транспортиран за преглед в болнично заведение. Задържани са шестима, чиято съпричастност ще се установява. Ще продължи разпознаването и на други участници в инцидента. На място се извършва оглед, посочват от МВР.

"Благодаря на колегите за перфектната работа. Полицията не желае да има безредици, отново призоваваме гражданите да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации", каза в заключение старши комисар Златанов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега