Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков: Бюджетът за 2024 г. е бюджет за хората и за силна икономика

Денков: Бюджетът за 2024 г. е бюджет за хората и за силна икономика

Учебниците стават безплатни за първи път до 12 клас по всички основни предмети, посочи премиерът.

„Бюджетът за 2024 г. е бюджет за хората и за силна икономика. Той ни приближава към еврото и към европейския начин на живот, защото има как да бъдем финансово отговорни, без това да бъде за сметка на хората и на бизнеса“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание, на което кабинетът прие постановление за изпълнението на бюджета за 2024 г. 

Премиерът отбеляза, че минималната работна заплата в страната се вдига с почти 20% и стана 933 лв. До края на февруари ще бъдат актуализирани и заплатите в държавната администрация, като актуализацията ще важи от 1 януари тази година. Значително увеличен е пакетът от социални помощи чрез повишаване на линията за бедност, предоставяне на допълнителни средства за закрила и за подпомагане на децата. Увеличени са средствата за здравеопазване -  финансирането на инвитро процедурите е увеличено с 20%, дават се и допълнително 15 милиона лева за скрийнинг за репродуктивно здраве. Повишение с 50% има и на размерите на еднократната помощ при бременност и раждане. 

Учебниците стават безплатни за първи път до 12 клас по всички основни предмети, посочи още премиерът. Правителството продължава и политиката по изграждане, реконструкция, пристрояване и надстрояване на детски градини и училища. Остават безплатни детските градини, както бе решено през 2022 г., което позволява децата да се включат от най-ранна възраст в образователния процес.

„Трябва да отбележим и новия начин, по който ще бъдат реализирани капиталовите разходи от министерствата и общините чрез проекти, които са обявени прозрачно и тяхното изпълнение ще може да бъде проследявано чрез налични публични информационни системи във всеки един момент“, подчерта още акад. Денков. Това са само част от мерките, с които правителството подпомага развитието на икономиката, подобряването на живота на хората, с фокус върху децата и техните родители, без да застрашава по никакъв начин фискалната стабилност на държавата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега