Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков: Има риск от бежанска вълна заради конфликта между Израел и "Хамас"

Денков: Има риск от бежанска вълна заради конфликта между Израел и "Хамас"

Премиерът коментира и вчерашната среща при президента, посветена на сигурността и отбраната, на която не присъстваха вътрешният министър и министърът на отбраната.

Този Председателски съвет беше насочен изключително към това да информира народните представители каква в ситуацията, какви са рисковете и какви мерки е предприело правителството в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна. Информация имаше доста, затова заседанието отне време. Но няма нещо, което да е по-различно, от казаното вчера при президента. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти след извънредния Председателски съвет в НС.

Денков беше категоричен, че "трите основни институции трябва да работят в синхрон". "Правителството вече е предприело мерки и те са свързни, както с охрана на ключовите обекти, така и с местата, на които се събират много хора – гари, пристанища и летища", допълни премиерът. По думите му един от рисковете, които могат да се очакват, е евентуална бежанска вълна. „Но първо – това не се очаква да се случи в непосредствените дни. И второ – посоките в момента са не към България, а към други държави, така че това не е непосредствен риск. Просто трябва да внимаваме за в бъдеще”.

Денков коментира и вчерашната среща при президента, посветена на сигурността и отбраната, на която не присъстваха вътрешният министър и министърът на отбраната. "Форматът на тази среща не беше много ясен. С госпожа Габриел можем да представляваме правителството. Ясно е, че службите трябва да подават информация към всички институции. Срещата беше достатъчно конструктивна. С президента направихме изявление. Това е напълно достатъчно", заяви Денков. 

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега