Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков за протестите: Напрежението, което видяхме е заради натрупано недоверие към политиците

Денков за протестите: Напрежението, което видяхме е заради натрупано недоверие към политиците

В изпълнение на поетите вчера ангажименти, още на днешното правителствено заседание кабинетът осигурява допълнителни 63 милиона лева за земеделските производители, заявиха от правителствената пресслужба.

"Правителството показа как ще продължи да работи и занапред – като поема конкретни ангажименти, които може да изпълни, и търси най-добрите решения на проблемите чрез преговори". Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание. Премиерът благодари на преговарящите екипи от двата протеста  за конструктивните разговори вчера. 

„Всички решения, които бяха взети - и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието, съответстват на целите и приоритетите на правителството и нямаше нужда кабинетът да отстъпва“, заяви акад. Денков. В отговор на трупани с години проблеми, вчера бяха договорени стъпки, от които ще спечелят и държавата, и хората. Поетите от кабинета ангажименти предстои да бъдат оформени като конкретни документи, които ще бъдат подписани от представители на правителството, за да е ясно кой ще ги реализира. 

В изпълнение на поетите вчера ангажименти, още на днешното правителствено заседание кабинетът осигурява допълнителни 63 милиона лева за земеделските производители. Процедурите ще бъдат ускорени, така че средствата да стигнат до тях във възможно най-кратки срокове. Работи се и по темата за слънчогледа от Украйна, чийто внос ще бъде разрешен едва след уточняване на квота за България. По този начин продукцията на българските производители ще се реализира с приоритет и същевременно ще се осигури достатъчно суровина за преработвателите на олио. От това и държавата ще спечели приходи, и хората ще виждат олио на поносими цени в магазините. По енергийната тема се работи за създаване на оператор за конверсия на въглищните региони, чиято цел е подготовката на регионите за развитие на нови икономически дейности. 

Това, което видяхме вчера в разговорите  - и с представителите на енергийния сектор, и със земеделците, е че напрежението, което всички виждаме по медиите и на площада, е отражение на огромно натрупано недоверие към политическата класа, защото тези хора са лъгани много пъти през годините, заяви още премиерът акад. Николай Денков. В заварената ситуация правителството се налага да реагира много бързо и да покаже, че поетите от кабинета ангажименти се изпълняват.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега