Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки абсолвенти хвърлиха шапките в навечерието на 30-ата годишната на БСУ

Десетки абсолвенти хвърлиха шапките в навечерието на 30-ата годишната на БСУ

"Има мигове в живота на човек, които са неповторими и единствени. Такъв миг е днешният", каза в словото си проф. д.п.н. Галя Христозова, Ректор на БСУ.

Десетки абсолвенти на Бургаския свободен университет получиха днес дипломите си за висше образование в степени бакалавър и магистър. На тържествената церемония в сградата на Университета присъстваха близо 100 абсолвенти, от общо над 400, като ограниченията бяха наложени заради пандемията с Ковид-19 и извънредната епидемиологична обстановка в страната. 


Само след няколко месеца, на 18-ти септември, Бургаският свободен университет ще чества кръгла годишнина от създаването си - 30 години. По този повод поздравителни адреси бяха получени от Министерството на образованието и науката, кмета на Община Бургас Димитър Николов и Областния управител проф. д.н. Мария Нейкова Кънева. Последната, в качеството си и на декан на ЦЮН,  лично изгледа церемонията и поздрави новите абсолвенти на БСУ, с които търпеливо и гордост се снима след края на официалната част.




Гордост изпълваше душата и на проф. д.п.н. Галя Христозова, Ректор на БСУ. "Има мигове в живота на човек, които са неповторими и единствени. Такъв миг е днешният - връчването на дипломите за висше образование за степените бакалавър и магистър на нашите студенти. Днес е прекрасен ден за всички нас, защото вие заслужено получихте своите дипломи. Вълнувам се, защото усещам вашата сила и вашата увереност. И ви давам част, от своята огромна благодарност и тази на моите колеги - вашите преподаватели. Като ви гледам сега - млади, умни и красиви, изпитвам истинска гордост и радост, че сте възпитаници на Бургаския свободен университет", каза в тържественото си слово проф. д.п.н. Христозова. 


"На 18 септември тази година БСУ ще навърши 30 години от паметния миг, в който Народното събрание на Република България даде старт на едно от първите висши частни училища. Днес, поредният випуск получи заслужено признание с документ, за своя усърден дългогодишен труд. 30 години Бургаски свободен университет. 30 000 успешно дипломирани студенти. Нашите възпитаници вече гордо разнасят славата на младия ни уверситет със своите компетентности, с високия си професионализъм, с успешната си кариера. 

Надявам се, че вие цял живот ще учите и ще търсите. Радваме се и сме изключително щастливи, че избрахте да учите в Бургаския свободен университет. Искрено ви благодарим за това. Вие поехте риска и имахте късмета, заедно с нас, да съчетаваме всеки ден в мотото на университета - "Новата идея в образованието". Надявам се, че почувствахте, че вие студентите сте в центъра на нашето внимание, че вие сте тези, около които се върти вълшебният кръг на образованието. А ние, вашите преподаватели, сме онези, които се стремим да ви покажем най-новото, да ви представим най-доброто от безкрайната вселена на знание.


И така, вече 30 години последователно, упорито и смело, заедно поставихме здравата основа на младия ни, но вече уважавам университет. Благодарим ви, скъпи абсолвенти, че бяхте важна част от нашия екип. През цялото време не спирахме да ви убеждаваме, че университетът ще ви даде първите уроци, а ученето след това ще продължи през целия ви живот. Вие тук просто само започвате. Вие получавате дипломите си в навечерието на прекрасния български празник 24-ти май. "Напред науката е слънце, което в очите грей" е израз на вярата, че на всеки човек трябва да се учи, да чете книги и да се просвещава. Вие знаете смисъла на тези слова.


Скъпи абсолвенти, на добър път и бъдете щастливи! Нека високият професионализъм и почтено поведение красят вашата бъдеща работа. Във всичко добро, в което се захванете, можете да разчитате на нашата подкрепа. Стремете се да бъдете винаги първи. И нека днешният ден, остане в сърцата ви, като ден на вълнения, радост и ново начало. Нека успехът бъде винаги с вас. На добър час, випуск 2020 и 2021 г. ", каза още проф. д.п.н. Галя Христозова. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега