Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес откриват Международния филмов фестивал с лентата "Кайсиеви градини"

Днес откриват Международния филмов фестивал с лентата "Кайсиеви градини"

Филмът разказва за Арам - младеж от иранско-арменски, който е имигрирал в САЩ в детска възраст и се връща в Армения за първи път, за да предложи брак на приятелката си арменка.

За втора поредна година Бургас ще бъде домакин на Международния филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион. В програмата са включени над 30 заглавия. Официалното откриване на събитието ще се състои тази вечер, от 21:00 ч. на открита сцена “Охлюва”.

Началото ще бъде дадено с филма "Кайсиеви градини" на режисьора Пурия Хейдари Урех. Арменската лента е от 2016-а година и е с продължителност 80 минути. В ролите влизат Ованес Азоян; Самвел Саркисян; Нарбе Вартан; Педрам Амсари и др.

Филмът разказва за Арам - младеж от иранско-арменски, който е имигрирал в САЩ в детска възраст и се връща в Армения за първи път, за да предложи брак на приятелката си арменка, която среща по време на следването й там. По време на еднодневното си пътуване Арам се сблъсква с много културни, религиозни и национални различия, но по-трудните препятствия тепърва предстоят.

През следващите дни във фестивалната програма ще влязат и заглавия като “Гнездото на гургулицата” на Тарас Ткаченко, “Блокът на младоженците” на Илкер Савашкурт, “Христо” на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, документалните “От моя гледна точка” на режисьора Павел Кузуйок, “Първият меридиан на виното” на Нана Джорджадзе, “Окото на минотавъра” на Борислав Колев, “Пустиняци” на Цветан Драгнев, “Абсент” на Матю Мишори, “Пощальонът” на Тонислав Христов, както и късометражните “Лимбо” на Констандина Кодзамани, “Три стъпала” на Сосо Блиадзе и много други.

Филмите от фестивалната програма ще бъдат излъчени на познатите локации - открита сцена “Охлюва” и КЦ “Морско казино”. Някои от режисьорите лично ще представят своите продукции в Бургас. Ще има съпътстващи събития като изложба на автентични филмови плакати на РИМ Шумен, представяне на книгата “А дано, дано, дано...” на Джони Пенков и Джеки Стоев, което ще се случи на о-в “Света Анастасия”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега