Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес ще преглеждат безплатно пушачи по случай Международния ден без тютюнопушене

Днес ще преглеждат безплатно пушачи по случай Международния ден без тютюнопушене

Специалисти ще консултират потребителите пушачите от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 16:00 ч.

От 1977 г. насам третият четвъртък от ноември се посвещава на борбата с тютюнопушенето. Тази година Международният ден без тютюнопушене се пада тази седмица – на 21-ви ноември. Министерство на здравеопазването определи тазгодишното мото на кампанията да бъде: "Спри сега за по-добро здраве утре".

Министерство на здравеопазването и регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще отбележат Международния ден без тютюнопушене на 21 ноември 2019 г. с редица прояви срещу тютюневата зависимост и за мотивация на активните пушачи за отказване от зависимостта.

Бургаската РЗИ подготвя Ден на отворените врати, който ще се състои днес (20 ноември), от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 16:00 ч. в сградата на институцията на ул. „Александровска“ №120.
По време на инициативата ще бъдат осъществени:

 - изследване на пушачи с апарат Smoker Laser на активни пушачи, чрез издишан въздух за остатъчни количества въглероден оксид в белия дроб и процента на карбоксихемоглобин в кръвта; определяне на степен на никотинова зависимост с тест на Фагерстрьом/
- измерване на кръвно налягане;
- дискусии, беседи и съвети за здравословен начин на живот;
- разпространение на здравно-информационни материали.

Извън кампанията Консултативния кабинет за отказване от тютюнопушене /ККОТ/ е с работно време за граждани, както следва: всеки вторник и четвъртък от 14.00 до 16.00 часа с предварително записване на телефон: 056/ 807 502.


По данни на Европейската комисия от 2017-а година, разпространението на тютюнопушенето сред българското население е най-високо в ЕС и е с почти седем процентни пункта над средното за ЕС. Не по-малко от 28% от възрастното население, включително повече от един на всеки трима (35%) мъже, пушат ежедневно.

Равнищата на тютюнопушене сред младежите са сходни: разпространението на тютюнопушенето сред 15-годишните момчета е второто най-високо в ЕС (21%, след Хърватия), докато 30% от 15-годишните момичета, което е най-високото равнище в ЕС - са редовни пушачи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега