Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес започва следващият етап от ремонта на Аспарухов мост във Варна

Днес започва следващият етап от ремонта на Аспарухов мост във Варна

За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за Бургас до края на юни.

Днес започва следващият етап от ремонта на Аспарухов мост във Варна. Ще бъдат рехабилитирани естакадната част на мостово съоръжение 6, както и пътните връзки за и от кв. „Аспарухово“ по път I-9 Варна-Бургас. За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за Бургас. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за Варна.

Ремонтните работи по връзките от Аспаруховия мост към кв. „Аспарухово“, както и от качването от квартала към съоръжението ще се извършва без прекъсване на движението и ще е в лентата, незасегната от строителните дейности.  Срокът за изпълнение на ремонта е 45 дни - до края на юни т. г., информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

 Предстоящите строителни дейности са част от поетапното обновяване на Аспаруховия мост, което започна през 2016 г. Мостът се състои общо от 11 съоръжения и е в експлоатация е от 1976 г. Основна връзка е на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Досега са обновени съоръжения 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспарухов мост и са вложени над 6,2 млн. лв.

Ремонтът на съоръжение 6 включва нова хидроизорация, фуги, асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, тротоари, парапети. Ще бъдат монтирани нови мантинели и хоризонтална маркировка. Ще се ремонтира нарушено бетоново покритие и корозирала армировка по гредите, а след това ще се направи цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности срещу карбонизация на бетона с цел повишаване устойчивостта му при външни въздействия. Ще се ремонтира пътната плоча и тротоарните конзоли, ригелите и колоните на моста.

Индикативната стойност на ремонтните дейности на съоръжение 6 е близо 1,6 млн. лв. Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи ще се изпълнят от пътноподържащото дружество, с което агенцията има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Варна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега