Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 6 години затвор за рецидивиста от Джинот, подлудил бургаските полицаи в събота

До 6 години затвор за рецидивиста от Джинот, подлудил бургаските полицаи в събота

До шест години затвор грозят 29-годишния неправоспособен шофьор от ямболското село Джинот, който в събота вечер подлуди бургаските полицаи, правейки си гонка с тях от местността „Пода“ край Крайморие до град Средец

До шест години затвор грозят 29-годишния неправоспособен шофьор от ямболското село Джинот, който в събота вечер подлуди бургаските полицаи, правейки си гонка с тях от местността „Пода“ край Крайморие до град Средец (подробности вижте ТУК и ТУК). Това стана ясно след изказване на административният ръководител на РП - Бургас прокурор Иван Кирков, който даде извънреден брифинг този следобед, предаде репортер на PoligrafF.net.

„Подписах доклад по 219 ал. 1 от Наказателния кодекс, като съответно, лицето е привлечено за две престъпления извършени в условията на съвкупност. Първото от тях по член 269, ал 1 от Наказателния кодекс, затова че е използвал заплаха, с цел да принуди орган на властта, насочвайки автомобил от местността „Пода“ срещу полицейски служител. По този начин го е заплашил и осуетил извършване на проверка спрямо него. 

Второто престъпление по член 343, ал. 3 буква А, а именно затова, че управлявайки МПС е допуснал ПТП, блъскайки полицейски автомобил, като по този начин е причинил средна телесна повреда на полицейския служител. Деянието е осъществено след употреба на наркотични вещества, деецът е избягал от местопроизшествието, а също така и не притежава правоспособност. За първото деяние се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години, а за второто от 1 до 6 години. Двете са тежки, умишлени престъпления по смисъла на член 93, т. 7 от Наказателния кодекс“.

Относно криминалното минало на въпросния шофьор, Кирков коментира следното:  „2012 г. година лицето е осъждан за кражба на горива от различни автомобили. През 2013 г. за кражба от жилище, 2016 г. е осъждан за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и през 2021 г. е осъждан с глоба за притежание на наркотични вещества. 

Подписах постановление за задържане под стража за 48 часа спрямо посоченото лице и съвсем скоро, надявам се утре или вдругиден, спрямо лицето ще бъде внесено искане за определяне на мярка задържане под стража“, каза Кирков. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега