Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на годината започва основният ремонт на пътя Отманли - село Росен

До края на годината започва основният ремонт на пътя Отманли - село Росен

Очаква се до края на годината работата по основния ремонт на пътя да започне.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев сподели в профила си в социалната мрежа Facebook, че вече има яснота за бъдещето на компрометираната пътна отсечка от Отманли до село Росен. От Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ са обявили, че вече е определен изпълнител, а към момента тече десетдневния срок за обжалване на избора, след което ще бъде подписан договор, средствата по който са предвидени в бюджета на АПИ. Очаква се до края на годината работата по основния ремонт на пътя да започне, уверяват от Агенцията. Ето какво се казва още в поста на  Тихомир Янакиев:

"След неколкократните писма, които изпратихме до Агенция „Пътна инфраструктура“, с настояване спешно да се предприеме ремонт на пътната отсечка от Отманли до село Росен, както и след проведените срещи с Министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и последващата с началника на АПИ инж. Ясен Йорданов, който на място се запозна с проблемния участък, Ви уведомявам, че в Община Созопол постъпи писмо от АПИ.

С него официално ни съобщават, че за строителството на 21 км от път III-992 – Росен – Веселие е определен изпълнител, а към момента тече десетдневния срок за обжалване на избора, след което ще бъде подписан договор, средствата по който са предвидени в бюджета на АПИ. Ако няма обжалване на тръжната процедура и след издаване на разрешение за строеж, до края на годината ще може да започне основния ремонт на пътя, уверяват от Агенцията. Вече е подписан договор за строителен надзор.

Благодарение на съвместните усилия на Общинска администрация, гражданската позиция на инициативния комитет от Росен и Равна гора, на народния представител Петър Кънев, който съдейства за своевременното провеждане на срещите в МРРБ и с началника на АПИ, на Константин Бачийски, който по време на протеста на жителите на засегнатите населени места пое отговорността лично да проследи развитието на казуса, както и на всички народни представители от Бургаски регион, които съдействаха по този въпрос, вече имаме яснота за бъдещето на компрометираната пътна отсечка. Мой ангажимент остава да следя и да ви информирам за последващите дейности на АПИ.".

Скъпи жители на община Созопол,След неколкократните писма, които изпратихме до Агенция „Пътна инфраструктура“, с...

Публикувахте от Тихомир Янакиев - кмет на община Созопол в Понеделник, 31 юли 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега