Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: 14-дневната карантина може да отпадне, но маските ще останат още дълго

Доц. Кунчев: 14-дневната карантина може да отпадне, но маските ще останат още дълго

"Ако човек сам не се пази, няма кой да го пази".

"Не е дълъг вече списъкът със забранените дейности. Много сериозно обсъждаме сериозна реорганизация на работата, тъй като очевидно тенденцията е стабилна към намаляване. Маските няма да отпаднат скоро. Ние може да освободим всички мерки в рамките на кратък период от време - до началото  на юни, например, много бързо, но основните мерки, които касаят всеки един човек - носене на маски, по-честа дезинфекция и лична хигиена ще останат за много дълго време". Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Той подчерта, че една от основните обсъждани идеи е отпадането на 14-дневната карантина за влизащите в страната българи и чужденци. Мярката не е само в подкрепа на туризма, а и, по думите на доц. Кунчев, вече не работи толкова добре. Вместо това щял да се засили контрола върху хора със симптоми и признаци на заболяването, както и върху издирването и изследването на контактните лица.

На журналистически въпрос относно къпането в морето доц. Кунчев подчерта, че морската вода не е благоприятна среда за живота на вируса, така че от нея няма как да се заразим. Контактът с другите хора наоколо обаче може да ни постави в риск. Що се отнася до контрола, специалистът бе категоричен, че той ще бъде отговорност на всеки плажуващ.

"Не е нормално да се очаква, че спасител или организатор на плаж, или полицай ще върви след Вас и ще Ви повтаря да се пазите. Ако човек сам не се пази, няма кой да го пази. Нашата роля е там, където е организирано - в заведенията, в закрити пространства, на плажа, да има необходимото отстояние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега