Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: Резултатите от имунизационната кампания ще покажат колко е зряло обществото

Доц. Кунчев: Резултатите от имунизационната кампания ще покажат колко е зряло обществото

До момента са имунизирани близо 700 души и никой не е проявил нежелана реакция.

"Процесът по ваксинация срещу Covid-19 започна според предварителните очаквания. Заради празничния период някои от болниците са предпочели по-голямата част от имунизациите да се случи, когато повече медици са на работа". Това обясни пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, според когото сме поставили „началото на края на тази пандемия“.

"Наличието на съмнения и слухове влияе върху нагласите на желаещите да се ваксинират. Най-мотивирани са работещите в Covid отделенията, защото виждат колко коварен и опасен е този вирус", смята Кунчев. Той изтъкна, че първата доставка е "по-скоро символично начало", но увери, че през януари се чакат нови 50-60 хил. дози.

"Може би в началото не всички, които желаят, ще могат веднага да достигнат до ваксината, но до месец-два това ще се случи", увери главният държавен здравен инспектор. По думите му, ключово е доверието сред обществото, а резултатът от една такава кампания показва колко е зряло едно общество и колко вярва на експертите си.

"С тръгването на реалните количества през януари и включването на другите ваксини ще разполагаме с количества, които ще ни позволят да разгърнем кампанията не само в тази първа фаза – за здравните служители, а и във всички видове домове. Те са над 400, разпръснати са в цялата страна, ще трябва да работят мобилните екипи", обясни Ангел Кунчев. Той увери, че е създадена "стройна организация за проследяване както на нежеланите реакции, така и на ефективността на продукта".

"Страната ни си има система за съобщаване на нежеланите реакции – всеки може да съобщи за такава реакция. До момента от близо 700 имунизирани вчера лица няма такива", отбеляза доц. Кунчев. По думите му, говорим за очаквани реакции, описани в листовката и знаем, че е възможно да се проявят, макар и рядко.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега