Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев в Бургас: Важно е да засилим контрола към спазване на мерките /Видео/

Доц. Кунчев в Бургас: Важно е да засилим контрола към спазване на мерките /Видео/

При тази степен на недоверие към ковид мерките за мен е по-важно да има следене за спазването на тези, които са наложени и към момента, а не да има нови мерки. Това заяви доц. Ангел Кунчев при посещението си в Бургас.

При тази степен на недоверие към ковид мерките за мен е по-важно да има силен контрол на сега наложените, а не да има нови мерки. Описаните ограничения в края на юли трябва да се спазват. Важното е да засилим контрола към спазване на мерките, както и да засилим ваксинацията. Това заяви доц. Ангел Кунчев при посещението си в Бургас, предаде репортер на "PoligrafF". Той подчерта, че повишеният капацитет на легловата база в бургаските лечебни заведения – на 255 легла, е достатъчен за момента, но прогнозира, че ситуацията у нас ще се развива по-тежко от тази в съседна Гърция, заради по-ниския брой на ваксинираните. „Имам надежда, че както се вижда по света, вълната ще е по-кратка.“, коментира още той. 

По думите му имаме два проблема. "Единият е персоналът, вторият е доверието. Ако ние можехме да достигнем до 60-70% ниво на ваксинация, просто нямаше да се сблъскаме с такава вълна", каза държавният здравен инспектор.

Той коментира и данни от системата за последната седмица за всички нови случаи в тази вълна. "Статистиката е бетон! По-малко от 2-3% от напълно имунизираните стигат до хоспитализация, до интензивно лечение, още по-малко до смърт и то обикновено е при хора в много висока възраст с много хронични заболявания, които и едно обикновено заболяване би им създало тези рискове. Големите съмнения работят ли ваксините и работят ли мерките - трябва да ги забравим, обаче не ги забравяме!", коментира още доц. Кунчев и допълни, че на моменти се отчайва. 

"На базата на всички данни, на цялата статистика, на това, което идва като информация от външния свят, ние да продължим да се осланяме на социални мрежи и да твърдим - не, няма  проблем, лъжат ни, чипират ни и какво ли още не.... това не са просто едни приказки и всеки си казва какво мисли. Знаете приказката "всеки има право на мнение,  но няма право на собствени факти" и когато фактите са такива, трябва да ги признаем и да направим възможното. Трябва да е ясно, че в общество, което не признава фактите, отхвърля ваксините, не признава мнението на специалистите - не могат да са различни резултатите. Да, ще има четвърта вълна; да, висока ще е; да, ще напълни болниците и да, ще умрат още хора... как да го кажа по-ясно, не знам. Най-умните в цяла Европа ли сме? На всичко да казваме не, няма да го направим, дискриминационно е... тогава ще си платим цената", заяви доц. Кунчев.

"Правим организация в пет града в страната – София, Плвдив, Варна, Бургас и Велико Търново да направим имунизационни пунктове пред големите магазини като „Метро“, хората ще получат ваучери, за да пазаруват в магазина. Потокът там е много голям, особено в почивните дни. Приветствам такова решение", допълни здравният инспектор. 

Гледайте подробности във видеото!

Публикувахте от PoligrafF.net в Вторник, 24 август 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега