Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят промяна на противоепидемичните мерки от началото на февруари

Обмислят промяна на противоепидемичните мерки от началото на февруари

Министърът съобщи, че предстои проучване за т.нар. скрита заболеваемост сред учителите, което ще спомогне да се прецени дали и кога в класните стаи ще бъдат върнати учениците от горните паралелки, които в момента се обучават дистанционно.

"Обнадежден съм от темповете, с които върви ваксинацията. Обмисляме промяна на мерките, което ще стане от началото на февруари”. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов, който посрещна първата пратка от ваксините на Moderna. 

"Първите дози ваксина от "Moderna" са малко и ще бъдат разпределени само за РЗИ-София", коментира той. По думите му, на 25 януари се очакват още 4000 дози, които ще бъдат разпределени във всичките райони на страната. 

Първата фаза на започналото ваксиниране ще приключи в края на този месец, каза още здравният министър. След което от домовете за възрастни хора и сред учителите ще започне втората. До момента са изразходвани 16 500 ваксини. На 18 януари пристигат още 35 000 дози от ваксината на "Pfizer".

Министърът съобщи, че предстои проучване за т.нар. скрита заболеваемост сред учителите, което ще спомогне да се прецени дали и кога в класните стаи ще бъдат върнати учениците от горните паралелки, които в момента се обучават дистанционно."От 25 януари сме предвидили масово тестване сред българските учители, за да преценим дали и как да се стартира присъствено обучение. Имаме план, който е коментиран с министър  Вълчев", обясни проф. Ангелов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега