Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: Започва пета ваксинационна фаза, вече има ваксини по всички канали

Доц. Кунчев: Започва пета ваксинационна фаза, вече има ваксини по всички канали

Доц. Кунчев обяви, че са напреднали проучванията за прилагане на ваксините на Pfizer и Moderna на деца над 12 години. По думите му момента текат клинични изпитания за деца над 6 г. Според него, през следващите 2-3 месеца това ще стане факт.

Страната ни е готова да стартира 5 фаза от ваксинирането. Получихме всички видове ваксини, вече има ваксини по всички канали. Очакваме приятни изненади по отношение на кратката характеристика на продуктите. След 20 май за " Pfizer " ще се даде възможност ваксината да се съхранява 4 седмици. По думите му, неговото най-силно притеснение са резултатите от дългите празнични дни, тъй като през последните два дни отново се наблюдава ръст на хоспитализираните болни с коронавирусна инфекция. Това обясни на брифинг на главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и коментира, че тази фаза ще включва хората, лишени от свобода в затворите, хората, които пребивават в бежански центрове, ще се ваксинират чрез подвижни кабинети и хората, които са по-трудно достъпни.

Доц. Кунчев обяви, че са напреднали проучванията за прилагане на ваксините на Pfizer и Moderna на деца над 12 години. По думите му момента текат клинични изпитания за деца над 6 г. Според него, през следващите 2-3 месеца това ще стане факт.

По думите на главния държавен здравен инспектор, "зелените коридори" ще работят ежедневно при наличие на необходимите количества. Ваксинацията ще се провежда по три начина: При общопрактикуващите лекари, чрез онлайн платформата за записване и в "зелените коридори" за имунизиране.  

"Ваксините ще бъдат повече от желаещите в цяла Европа. Засега тенденцията у нас е все още към спад. Надявам се летният сезон да е един по-светъл период. Възникването на нови щамове и варианти не може да бъде предвидено, както и каква ще бъде ситуацията наесен. Държавите трябва да имат готовност. ЕК отсега договаря огромни количества дози от ваксините за 2022 и 2023 г.", допълни Кунчев.

Относно ваксинираните с първа доза AstraZeneca, главният държавен здравен инспектор уточни, че почти 95% от хората избират същата ваксина за втората доза. Ако има желаещи обаче втората доза да бъде с друга ваксина, ще им бъде предоставена и такава възможност.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега