Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Докторите в Поморие поискаха стипендии за учащи се медици

В Поморие няма дежурен лекарски кабинет след 18.00 ч. и през почивните дни
Докторите в Поморие поискаха стипендии за учащи се медици

Общините да поемат ангажимент за стипендии на учащи медици, тъй като липсата на квалифицирани кадри вече е изключително голям, особено за по-малките общини. Около това предложение се обединиха медици от Поморие на кръгла маса по проблемите на здравеопазването в региона.

Общините да поемат ангажимент за стипендии  на учащи медици, тъй като липсата на квалифицирани кадри вече е изключително голям, особено за по-малките общини. Около това предложение се обединиха медици от Поморие на кръгла маса по проблемите на здравеопазването в региона. Форумът е организиран по инициатива на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Алексиев.

На въпросите на лекарите отговаряха народният представител д-р Галина Милева и директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. Докторите очертаха като голям проблем на населението липсата на дежурен кабинет в общината след 18.00 ч. през делничните дни и през двата почивни. При нужда хората трябва да ходят да търсят помощ в Бургас.

“Ако Община Поморие има воля може да реши много лесно този казус. Необходими са около 4000 лв. дофинансиране за да се осигури спешен кабинет”, коментира д-р Паздеров. Присъстващите на кръглата маса са единодушни, че на фона на милионите левове общински бюджет това е малка сума, която не би утежнила финансовото състояние на местната управа, а ще бъде много полезна за населението.

Докторите се обявиха и за промени в Закона за висшето образование,смятат, че за младите специалисти в техния бранш трябва да се осигуряват по-добри условия за работа и живот за да бъде стопиран процесът с изтичането на кадри в чужбина. “За младите специалисти общините могат да предоставят жилища, само и само за да ги привлекат в болниците”, смятат здравните работници от Поморие.

“Здравеопазването е една от най-чувствителните теми за всички хора. Поех ангажимент пред докторското съсловие в региона ако имат конкретни искания за законодателни промени да ги представя пред ресорната парламентарна комисия”, коментира Алексиев.              

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега