Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Сладкопойна чучулига" стигна и до децата в Чикаго

"Сладкопойна чучулига" стигна и до децата в Чикаго

60 индивидуални изпълнители и 7 вокални групи от цялата страна ще вземат участие в десетото издание на Конкурса за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига”.

60 индивидуални изпълнители и 7 вокални групи от цялата страна ще вземат участие в десетото издание на Конкурса за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига”. Над 90 са децата, изпратили рисунки за  съпътстващата конкурсна проява „Нарисувай ми песен”. За първи път тази година сред участниците има и българчета, живеещи в чужбина. Деца от Български учебен център „Знание” в Чикаго научили за „Сладкопойна чучулига” от интернет и решили да участват - тази година само с изпратени рисунки, но надеждите на организаторите са догодина да успеят да присъстват и лично.     

Превърналият се в символ за Бургас, но отдавна надскочил границите на града детски музикален празник, ще се проведе на 6 и 7 май в Младежки културен център, зала 1. Съгласно регламента, конкурсът ще протече в два тура. В първия младите таланти ще изпълнят песни от фонда на Националния конкурс за песен “Сладкопойна чучулига”. Допуснатите до II тур участници ще пеят втора песен по избор.  

Изпълнителите ще бъдат оценявани в три възрастови групи /до 7 г.; 8-11 г. и 12-14 г./ от експертно жури с председател Доротея Петрова – продуцент „Детска музика” в Българско национално радио. За първи път тази година в състава на журито са включени и деца – Кристина Дончева /на 12 години/ – носител на специалната награда на конкурса през 2010 г. и Димитър Петров – ученик в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”, специалност Поп и джаз пеене.   В дните 6-7 май в Младежкия дом ще може да бъде разгледана и изложба с детските творби, изпратени за конкурса „Нарисувай ми песен”. Те са създадени по песни от "Сладкопойна чучулига”, без ограничение в стил, изобразителна техника, форма и материали.   

Конкурсът за изпълнители „Сладкопойна чучулига” се организира от Община Бургас и Сдружение „Сладкопойна чучулига”. Той цели популяризиране на песните, създадени през годините в по-стария конкурс под шапката на “Сладкопойна чучулига” – за създаване на нови детски песни. По традиция конкурсът за песен следва този за изпълнители. И през тази година той ще се проведе през месец юли.  

Ето и пълната програма на „Сладкопойна чучулига” за 6 и 7 май:  

6 май /петък/   12.00 ч. Откриване на конкурса              

Конкурс – вокални групи 14.30 ч.

Конкурс – индивидуални изпълнители               

I тур, втора възрастова група 17.00 ч.

 Конкурс – индивидуални изпълнители               

I тур, първа възрастова група 19.00 ч.

Конкурс – индивидуални изпълнители              

I тур, трета възрастова група   7 май /събота/   11.00 ч.

Конкурс – индивидуални изпълнители              

II тур 18.00 ч. Награждаване и концерт на лауреатите

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега