Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домбровскис: Забавянето за еврозоната не трябва да обезкуражава България, еврото носи ползи

Домбровскис: Забавянето за еврозоната не трябва да обезкуражава България, еврото носи ползи

Двамата дадоха пресконференция в Министерския съвет.

Служебният премиер Гълъб Донев проведе среща с изпълнителния заместник-председател на ЕК, отговарящ за икономиката в интерес на хората Валдис Домбровскис. На пресконференция в Министерския съвет министър-председателят уточни, че двамата са обсъдили важни въпроси, свързани с пътя на България за членство в еврозоната.

„Нашият фокус беше върху присъединяването на България към еврозоната. Искам да подчертая, че ЕК ще продължи да подкрепя работата на правителството и да работи тясно с българските власти, за да гарантира, че тази работа ще доведе до успех и България ще може да влезе в еврозоната”, посочи Валдис Домбровскис.

Домбровскис отново изрази надежда, че страната ни ще успее да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 г., както първо обяви в ефира на NOVA. „Междувременно, България ще трябва да отговори на всички критерии от Маастрихт, не само за инфлацията. Трябва да се изпълнят ангажиментите, свързани с периода след ERM II”, добави той.

„Забавянето не трябва да обезкуражава България. Еврото носи ползи за икономиката и за гражданите. По този начин страната ще попадне в центъра на европейския проект и се надяваме, че ще има успех”, посочи още изпълнителният заместник-председател на ЕК.

Домбровскис заяви, че единственият проблем пред България е инфлацията. „Това е съвместна оценка както на българските власти, така и на експертите от ЕК. Този критерий не се изпълнява, дори сте далеч от целта. Възможно е присъединяване на 1 януари 2025 г. Датата обаче не е важна, трябва да се изпълнят критериите”, посочи той.

Изпълнителният заместник-председател на ЕК подчерта, че страната ни трябва да гарантира, че всички закони са приети, „защото на базата на този елемент държавите ще оценяват, когато се решава дали България да бъде поканена да стане част от еврозоната”.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега