Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доживотна присъда за 29-годишен мъж, убил жена си и невръстното им дете

Доживотна присъда за 29-годишен мъж, убил жена си и невръстното им дете

Решението на САС не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд.

Софийски апелативен съд наложи наказание „доживотен затвор“ на 29 годишния Викторио Атанасов за убийството на жена му Дарина и бебето им Никол. В края на октомври 2019 г. Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу В. А. за престъпления по чл. 115 от НК, чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 2, алт. 2, т. 4, пр. 2, т. 5 и т. 12, пр. 2 вр. чл. 115 от НК и чл. 143, ал. 1, пр. 1, алт. 1 и алт. 2 от НК.

Според доказателствата по делото подсъдимият В. А. и 23-годишната Д. М. живеeли във фактическо съжителство в жилище в гр. София, ж.к. „Надежда“. Двамата имали дъщеря – Н. А., родена през 2017 г.Отношенията между В. А. и Д. М. се влошили и към 29.10.2018 г. те били разделени. На 29.10.2018 г. около 14:00 часа подсъдимият отишъл в жилището в ж.к. „Надежда“, за да види детето си. Между него и Д. М. възникнал конфликт. В. А. ударил жената с юмрук в главата и тялото, извадил законно притежавания от него пистолет и умъртвил Д. М., като произвел срещу нея два изстрела.

След това взел Н. А. и напуснал жилището. Обикалял с детето различни места и около 19:00 часа наел таксиметров автомобил. Използвайки сила и заплашване, В. А. принудил таксиметровия водач да му предаде мобилните си телефони и да го закара с автомобила до с. Долни Богров, където подсъдимият се подслонил заедно с дъщеря си в едноетажна тухлена постройка.

Междувременно родителите на Д. М., след като не успели да се свържат с дъщеря си, отишли до жилището ѝ и подали сигнал за случилото се. Незабавно било предприето издирване на В. А. и дъщеря му Н. А. и местонахождението им в с. Долни Богров било установено. Чувайки шума от автомобили, подсъдимият решил да умъртви дъщеря си, а след това да се самоубие. Той произвел изстрел срещу детето отново със законно притежавания си пистолет и умъртвил малолетната Н. А. След това насочил оръжието срещу себе си и произвел изстрел, но не успял да се простреля. 

С присъда от 20.01.2021 г. Софийски градски съд призна подсъдимия В. А за виновен по повдигнатите му обвинения, като за трите престъпления наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години.  

СГП протестира така постановената присъда в частта относно наказанието, като поиска неговото увеличаване.Решението на САС не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега