Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДПС на консултациите с президента: Трябва отново да се обърнем към избирателите /Видео/

ДПС на консултациите с президента: Трябва отново да се обърнем към избирателите /Видео/

„България час по-скоро трябва да си внесе Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Бюджетът трябваше да е съобразен с тях. В момента нямаме план за устойчивост, нито оперативни програми”, каза Карадайъ.

За провеждането нови избори се обявиха от ДПС по време на първия кръг консултации в президентството за връчване на нов мандат за съставяне на правителство. След като посрещна представителите на ДПС, Румен Радев  определи момента като „предизвикателен”. „Няма да изброявам всички кризи, ще добавя само една – политическата”, каза Радев. Той призова политиците да не допускат България да остава в периферията на Европа. Според държавния глава затова трябва по-амбициозна, единна и последователна външна политика. 

„Отговорното отношение на вашето движение към етническия мир е факт, винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква еднакви усилия от всички партии в борбата в корупцията. Вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство”, каза Радев. „Очаквам отговорна работа от 47-ото НС. Надявам се партиите да влязат в градивен диалог”, каза президентът.

„За обществото е важно виждането на вашата партия и оценката ви за политическата обстановка в страната. Важно е да знаем дали вие виждате достатъчно потенциал за търсене на ново управленско мнозинство и с какви механизми може да се получи това и как виждате излизането от политическата криза”, каза Радев.  

От своя страна лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви, че настоящата политическа криза е естествен край на "политиката, основана на лъжата и омразата"."Коалицията не се основаваше не на ценности и политики, а на база отрицание и цялата ѝ идейност беше основната на лъжата. Ние в НС се опитвахме да разобличаваме лъжите на последното управление. Политическата криза е шанс за излизане от нея. Проваленото правителство отказваше да има диалог с опозицията за проблемите на българските граждани, но после се разбра, че има отказ и от диалог вътре в досегашното управляващо мнозинство. Самонарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от "правилните хора", посочи Карадайъ.

„България час по-скоро трябва да си внесе Плана за възстановяване и устойчивост и оперативните програми. Бюджетът трябваше да е съобразен с тях. В момента нямаме план за устойчивост, нито оперативни програми”, каза Карадайъ. 

„В това НС трудно може да се намери онзи диалог, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност политическите партии. В следващия парламент да влезем с ценности, цели и предложения за приоритети на държавата. Да търсим ценностно хомогенно евроатлантическо управление”, каза Карадайъ.

Консултации с парламентарната група на "Движението за права и свободи" от 47-ото Народно събрание

Консултации с парламентарната група на "Движението за права и свободи" от 47-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Понеделник, 27 юни 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега