Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДПС при президента: Има множество кризи, които чакат своето решение

ДПС при президента: Има множество кризи, които чакат своето решение

От ДПС заявиха, че разговарят еднакво с всички партии.

"За по-малко от 2 години българите гласуваха 4 пъти за парламент. Общото между тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която може да управлява сама. Но не дадоха възможности за лесни коалиции. Въпреки това гражданите очакват техните проблеми да не се отлагат, да бъдат решавани своевременно, устойчиво и ефективно. Това съответно означава и редовно правителство, подкрепено от парламентарно мнозинство, което да може да поеме политическата отговорност да управлява в нелеки времена. Което да предприеме решителни реформи с дългосрочен хоризонт и за икономически растеж и за модернизация на страната". Така президентът Радев започна консултациите за съставяне на кабинет с представителите на Движението за права и свободи.

"ДПС е партия с опит в парламентаризма и вие сте участници в може би най-дългите преговори за съставяне на правителство. Тогава залогът бе ясен, членството в Европейския съюз. Къде виждате сега залога и каузата, около които може да се създаде едно устойчиво управленско мнозинство, което съответно да излъчи правителство", обърна се президентът към представителите от ДПС.  

"Вашият подход към бюджета, това сега е спорен въпрос. Знаете, че вчера служебният кабинет внесе удължителният закон, за да се даде възможност на редовно съставено правителство с този бюджет, в изключително важна за всички нас година, да отрази своите политики, приоритети и виждания за реформи.", каза още Радев. 

"Вече има предложение правителството да внесе базов бюджет с определен процент дефицит. В тази ситуация, и от вашия опит, каква гаранция може да се даде, че този бюджет няма да се превърне в една предизборна платформа с неясен изход. Всички искаме нашите граждани да имат по-високо качество на живот и стандарт.", попита също така Радев.

Президентът очерта като приоритети и закупуването на изтребители и "забуксувалата правосъдна реформа". 

"Правосъдна реформа като терминология и понятие, ползват много политически сили, включително и за главния прокурор темата и предмета, но всички ние знаем, че на политическия терен, ние от ДПС изработихме идея за промени на Конституцията, абсолютно почтено, пред медиите го представихме, пред всички парламентарни групи в 47-ото НС с очакването да получим определена подкрепа, дори и да има корекция на идеите, но да има определена подкрепа за да може да се внесе в деловодството на НС и да могат да се разгледат тези теми. Уви, една част от политическите представители предпочитат да говорят, но не и да действат", в отговор заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Ние еднакво си говорим с всички. Конструктивният разговор, ако може да го направим целенасочен, може да го наречем в последствие диалог. Има множество кризи, които чакат своето решение, една голяма част от тях с всеки ден забавяне, се задълбочават кризите, но за да има решение всички тези кризи, които ги има днес, основната криза, първа която трябва да бъде преодоляна днес, това е политическата криза, а политическата криза може да бъде преодоляна с диалог”, каза Мустафа Карадайъ относно отношенията с останалите парламентарно представени партии. 

"Призоваваме за нормалност в политиката в името на българските граждани и от друга страна в името на България", призова лидерът на ДПС. 
Консултации с парламентарната група на "Движение за права и свободи" от 48-ото Народно събрание

Консултации с парламентарната група на "Движение за права и свободи" от 48-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Сряда, 2 ноември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега