Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Два български отбора станаха европейски шампиони по дебати в Бургас

Два български отбора станаха европейски шампиони по дебати в Бургас

В първенството взеха участие над 500 души от 25 държави, като се състезаваха повече от 140 отбори от цяла Европа, включително и представители на всички престижни университети на Стария континент като Кеймбридж, Оксфорд, LSE, KCL и много други.

Български отбори спечелиха два различни финала на Европейското първенство по дебати в Бургас- този в отворената категория, и този в категорията “английски като втори език”, похвалиха се от "Асоциация дебати България".

През изминалата седмица в Бургас, от 20 до 26 август, се проведе Европейското първенство по дебати, което е второто най-престижно дебатьорско събитие в света, след Световното първенство. 

В него взеха участие над 500 души от 25 държави, като се състезаваха повече от 140 отбори от цяла Европа, включително и представители на всички престижни университети на Стария континент като Кеймбридж, Оксфорд, LSE, KCL и много други. За първи път подобно състезание се провежда на територията на България за цялата ни история в организиране и провеждане на дебатьорски турнири!

Това събитие се организира от Асоциация дебати България, с огромната подкрепа на Община Бургас, Бургаския Свободен Университет, Младежкия международен център - Бургас и разбира се неуморния труд на всички доброволци, без които първенството нямаше да е възможно! Главни организатори бяха председателят на АДБ - Мартин Мавров , както и Николай Ангелов и Румен Маринов - финалистите на Световното първенство през януари тази година. Неизменна част от екипа също бяха Александър Венчев, Йордан Стаменов и Максим Зангов - всеки от които бивш дебатьор.

Два български отбора достигнаха до финалите на първенството - този в отворената категория, и този в категорията “английски като втори език”. 

Отборът съставен от Алек Селвелиев и Велина Андонова спечели финала в отворената категория, като Алек беше удостоен с наградата за най-добър говорител в Европа, а отборът съставен от Мария Мачева и Бисер Ангелов спечели финала в категорията “английски като втори език”, като Мария се класира като втори най-добър говорител на континента.

"Това е първото подобно постижение от българската делегация, за което сме изключително щастливи! Пожелаваме им още много успехи в бъдеще!", заявиха от асоциацията.

На откриващата церемония се включиха кметът на Бургас Димитър Николов, г-жа Наталия Митева, заместник-министър на образованието и науката към Министерство на образованието и науката, г-жа Мария Салабашева, Директор на ММЦ Бургас, проф. Милен Балтов - ректор на Бургаски свободен университет и други, към които целият екип на Асоциация дебати България изрази огромни благодарности. 

В награждаването се включи и началникът на РУО Бургас Петя Петрова, която приветства всички участници и ги поздрави за техните постижения!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега