Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас става европейска дебатьорска столица

Бургас става европейска дебатьорска столица

Програмата на събитието, което ще привлече в нашия град 240 отбора от цяла Европа, предвижда дебати на вълнуващи и социално значими теми във формата на Британския парламентарен дебат.

Между 20 и 25.08.2023 г. Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по дебати - най-голямото състезание по парламентарни дебати в Европа, което ще събере над 560 студенти от всички елитни университети на стария континент. Нашият град победи в надпреварата за домакинството на престижния форум в конкуренция с Лондон, Дъблин, Амстердам, Мюнхен и Санкт Петербург!

Програмата на събитието, което ще привлече в нашия град 240 отбора от цяла Европа, предвижда дебати на вълнуващи и социално значими теми във формата на Британския парламентарен дебат.

В Британския парламентарен формат четири отбора с по двама членове спорят на определена тема, като имат петнайсет минути да се подготвят преди началото. Дебатира се пред един или повече съдии, които решават кой ще победи.

Разликата между Британския парламентарен дебат и другите формати е в речите, които съдържа. Когато си мислим за дебати обикновено ги свързваме с драматични речи в камарите, пълни с висока реторика и формалности. Донякъде това го има и в Британския парламентарен дебат, но в центъра на дебата седи идеята, че отборът, който представи най-логически издържания анализ защо темата трябва да бъде защитавана или отхвърляна, печели дебата. Това означава, че стилът на говорене, реториката и способността да говориш красиво се подреждат след способността да създавате задълбочен, детайлен и нюансиран аргумент за определената позиция.

На форума сред организаторите ще видим и финалистите от Световното първенство в Мадрид – Николай Ангелов и Румен Маринов, които прославиха страната ни в надпревара с представителите на Харвард, Принстън, Станфорд, Кеймбридж и Оксфорд.

Европейското първенство се организира от Асоциация „Дебати“ България и Община Бургас, в сътрудничество с БСУ, РУО-Бургас, Международен младежки център и ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега