Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Соченият за извършител на бруталното убийство в София е бил длъжник на жертвата

Соченият за извършител на бруталното убийство в София е бил длъжник на жертвата

И двамата мъже, свързани с бруталното убийство, са задържани за до 72 часа. Повдигнати са им обвинения - на единия за убийство по особено жесток начин, а на другия - за лично укривателство.

Соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София е бил длъжник на жертвата. Това заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов. По думите му двамата са били в трайно приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута, а заподозреният дължал 2000 лв. на приятеля си.

Предметът, с който нападателят е ударил 41-годишната си жертва, наподобява гира. Задържаният за убийството не признава, че е извършил престъплението, но другият задържан по случая разказал на полицията какво се е случило.

От прокуратурата съобщиха и фамилията на заподозрения за убийството мъж – Вълчинов. Към днешна дата той бил реабилитиран след две присъди - за увреждане на чужда вещ през 2009 г. и за нанесена телесна повреда - през 2013 г.

По-рано днес старши комисар Любомир Николов разкри, че части от тялото на жертвата са открити и в кофи за смет из цяла София, както и в чували, заровени в яма на Витоша. Останките, скрити в планината, са превозени до там в кола, управлявана от укривателя.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж подал негов братовчед. Телефоните на убития са били изключени още на 8 август, а единият е намерен в близост до столична автокъща. Това усъмнило полицаите, че мъжът не се е укрил сам и започнали да работят по версията похищение и евентуално убийство. Органите на реда започнали да следят с задържания впоследствие, който излизал и се връщал на многократно на адреса, където били открити останки от тялото на жертвата.

И двамата мъже, свързани с бруталното убийство, са задържани за до 72 часа. Повдигнати са им обвинения - на единия за убийство по особено жесток начин, а на другия - за лично укривателство. Ако бъдат признати за виновни, физическият извършител на престъплението може да бъде осъден на между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна, а помогналият му да укрие следите – до 5 години затвор.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега