Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двама задържани с боен арсенал и голямо количество дрога при спецоперация в Бургас

Двама задържани с боен арсенал и голямо количество дрога при спецоперация в Бургас

Прокурор Георги Чинев от своя страна уточни, че Окръжен съд е постановил мярка „Задържане под стража“ за двамата мъже, от които единият е на 48 години, а другият - 24 години.

Двама мъже са задържани с над 400 саксии марихуана, над 20 кг суха листна маса и мощен боен арсенал, сред който два автомата, гранатомет, две самоделни взривни устройства и пистолети. Това стана ясно на съвместен брифинг на директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и окръжния прокурор Георги Чинев. Специализираната полицейска операция е съвместно осъществена между Отдел „Криминална полиция“, в частност сектор „Наркотици“ и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Бургас. 

„Бяха претърсени автомобии и помещения, в резултат на което се установиха над 400 броя саксии за отглеждане на коноп (марихуана), цялостно оборудване за отглеждането на този вид растения, 23 кг суха листна маса - марихуана и доста голямо количество боеприпаси – 9 пистолета, различен каибър и боеприпаси за тях, два автомата „Калашников“ с боеприпаси за тях, две пушки, ралични модели, 1 гранатомет готов за ползване, 1 бойна граната, 5 заглушителя, 3 самоделни взривни устройства, подготвени за незабавна употреба. 90% от оръжията, които споменах, са със заличени фабрични номера. Назначени са множество експертизи, които ще дадат отговори по отношение на този арсенал", коментира старши комисар Калоянов и допълни че става дума за оръжия, които могат да се използват. 

„Оръжията очевидно могат да се използват веднага и не става въпрос за колекционерска страст. Работим усилено в посока това кой може да се възползва от този арсенал. Провеждат се активни оперативно-издирвателни действия и ще имаме резултати. На всички оръжия са назначени експертизи, като например дали са били ползвани“, добави той.

Прокурор Георги Чинев от своя страна уточни, че Окръжен съд е постановил мярка „Задържане под стража“ за двамата мъже, от които единият е на 48 години, а другият - 24 години. Обвиненията са за държане с цел разрстранение в съучастие на високорискови наркотични вещества и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предвидените от НК санкции са съответно от 3 до 12 години по първото обвинение и от 3 до 10 години - по второто.Двамата задържани към момента са неосъждани. Саксиите са намерени в къща в курортно селище „Елените“, а оръжията – в автомобил, по време на специализираната полицейска операция.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега