Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две години затвор за мъж, измамил възрастна жена за 10 000 лв.

Две години затвор за мъж, измамил възрастна жена за 10 000 лв.

Подсъдимият обещавал да развали магия на пострадалата и нейни близки

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от две  години „лишаване от свобода“ спрямо З.Д. Той е подсъдим за това, че представяйки се за лечител, възбудил и подържал в заблуждение 76-годишна  жена от град Айтос, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено за времето от 17.01.2020 г. до 18.03.2020 г. То е квалифицирано по чл.210, ал.1,т.4, вр.чл.209, ал.1, вр. чл.28, ал.1 от НК, тъй като е извършено при повторност и в немаловажни случаи.

По време на разследването е установено, че подсъдимият обещавал да развали магия на пострадалата и нейни близки. Така е причинил вреда на жената в размер на 10 000 лева. Парите са изпращани от пострадалата, посредством дружество, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в град Павликени.

Установено е също така, че до контакт между подсъдимия и пострадалата се е стигнало, след като тя гледала телевизионно предаване, в което участие взел лечителят и ясновидец Б.К. Това телевизионно участие впечатлило пострадалата. Тя  открила обява във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка с Б.К. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия З.Д., който се представял за лечителя Б.К, без знанието на последния.Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега