Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две нелегални имигрантки починаха от замръзване край Малко Търново

Две нелегални имигрантки починаха от замръзване край Малко Търново

По данни на МВР, загиналите са 14-годишно момиче и около 30-годишна жена. По всяка вероятност групата е пристигнала в страната от Афганистан и е станали жертва на лошите метеорологични условия в Странджа. Граничните полицаи са оказали първа помощ на двете жени, но не са успели да ги спасят.

Две нелегални имигрантки са починали от замръзване край Малко Търново тази нощ, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в ефира на bTV. По първоначални данни, те са пресекли границата в група от общо 19 души, 12 от които деца. Гранична полиция е установила групата около 17:40 часа, в района на местността "Бърдце" в Странджа.

По данни на МВР, загиналите са 14-годишно момиче и около 30-годишна жена. По всяка вероятност групата е пристигнала в страната от Афганистан и е станали жертва на лошите метеорологични условия в Странджа. Граничните полицаи са оказали първа помощ на двете жени, но не са успели да ги спасят.

"Този преход е свързан с много рискове, особено когато е нелегален. Това е един от най-големите проблеми - нелегалното преминаване крие и тези рискове", коментира Бъчварова. По думите й, останалите от групата ще бъдат регистрирани и интервюирани.

Вътрешният министър подчерта, че тази процедура цели установяването на преминаващи мигранти с рисков профил, за които може да се окаже, че нямат нужда от защита, а са влезли в границите на Европейския съюз с други мотиви.

По данни на Нова телевизия, откритата снощи група е преминала границата преди повече от две денонощия. Сред мигрантите имало и 12 деца, 11 от които са настанени за лечение с 2-ра и 3-та степен на замръзване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега