Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две нови специалности разкриват в Музикалното в Бургас

Две нови специалности разкриват в Музикалното в Бургас

Две нови специалности разкриват в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас. От следващата учебна година, младежите ще могат да се обучават по направления „Сценичен костюм” и ”Рекламна графика”.

Две нови специалности разкриват в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас. От следващата учебна година, младежите ще могат да се обучават по направления „Сценичен костюм” и ”Рекламна графика”. Целта на нововъведените специалности е да се затвори цикълът на  изпълнителските специалности, обясняват от ръководството. Така училището вече има капацитета да реализира изцяло самостоятелни учебни продукции. Децатаще  получат добра теоретична подготовка,която  ще имат възможност да прилагат по време на учебните си практики и ще  работят по реални проекти.

Специалността „Сценичен костюм” ще подготвяхудожници изпълнители, които ще могат  дасе реализират в системата на сценичните изкуства като изпълнители на сценичникостюми.Децата ще бъдат запознати  сособеностите на целия процес при реализация на сценичните костюми, основнитевидове сценични жанрове, материали и техники при изпълнението.

Възпитаниците на НУМСИще придобият основни умения и знания за конструкцията, силуета, стиловете иисторическото развитие на костюма като част от материалната култура на човека.Потози начин ще бъде формирано  отношениекъм цялостната работа при реализиране на сценични спектакли и екраннипродукции.

Дисциплините включени в учебната програма освен рисуване  са  компютърна графика, сценичен костюм, история на костюма, конструиране, перспектива, пластична анатомия и др.

”Рекламна графика” е актуална специалност вобластта на съвременните информационни и компютърни технологии. В процеса наобучение, учениците ще придобиват знания и практически умения за работа скомпютърни системи, периферия и мрежи.

Специалността ще даде  на децата  необходимите теоретични знания ипрактически умения в областта на технологичната и художествена рекламна графикаи дизайн, тяхното приложение в различни области на производството, рекламата иизкуството. Те ще изучават рисуване, живопис, композиция, шрифт, компютърнопроектиране на видовете реклама, рекламна графика и предпечатна подготовка.

Наред със специфичната подготовкаинтерес за всички ученици  ще бъдат и  общохудожествените дисциплини като история наизкуството, рисуване,  чуждоезиковаподготовка по специалността, история на музиката, живопис, скулптура, историяна костюма, компютърно проектиране. Те са необходим и важен компонент от общияпроцес на обучение и подготовка на изпълнителски кадри за драматичен театър,куклен театър, опера, кино, телевизия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега