Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музикалното училище организира мултимедиен спектакъл за празника си

Музикалното училище организира мултимедиен спектакъл за празника си

По традиция Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас ще посрещне патронния си празник с Тържествен мултимедиен спектакъл. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 120 години е роден един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.В празничната проява участие ще вземат Камерен оркестър с диригент Петя Тончева, Девически хор с диригент Анета Данаилова, ученици от балетните класове с хореограф Диляна Бахматова-Игнатова и изявени солисти на училището по изкуства.

По традиция  Националното училище за музикално и сценично изкуство  в Бургас ще посрещне патронния си празник с Тържествен мултимедиен спектакъл. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 120 години е роден един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.В празничната проява участие ще вземат Камерен оркестър с диригент Петя Тончева, Девически хор с диригент Анета Данаилова, ученици от балетните класове с хореограф  Диляна Бахматова-Игнатова и изявени солисти на училището по изкуства.

Специален гост на тържествения концерт ще бъде  актьорът Рашко Младенов. На сцената ще прозвучат текстове от произведението на Никос Казандзакис „Аскетика”.  Публиката ще се докосне до изпълнения на Панчо Владигеров, чрез кадри от късометражния документален филм- концерт на режисьора Юрий Арнаудов.Режисьор на спектакъла е Христо Симеонов.Час преди началото на концерта, във фоаето на Държавна опера – Бургас ще бъде подредена изложба с  отличените творби  от I-ви  Национален конкурс за рисунка "Акварели опус 37".Той бе  организиран от Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф.Панчо Владигеров"  със съдействието на НХА – София, Дружеството на художниците в Бургас, УН „Родни звуци“ и медийното партньорство на БНР Бургас.

Конкурсът бе по повод 120 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и в него участваха  276 рисунки от цялата страна. Призьорите бяха определени от жури в състав - проф. Георги Янков - директор на Филиал Бургас на НХА,  доц. Димо Колибаров - зам.-директор на Филиал Бургас на НХА и  Добрин Вътев - председател на Дружество на художниците – Бургас.Откриване на изложба с отличените творби и награждаване на победителите ще бъде 13.03., в  18 ч. във фоайето на Държавна опера – Бургас.В 19 ч. в залата на Операта  Тържествен мултимедиен спектакъл. Вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега