Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две са новостите в регламента за електронен прием на първолаци в Бургас тази година

Две са новостите в регламента за електронен прием на първолаци в Бургас тази година

Кампанията за записване на първокласници в Бургас ще стартира на 25-и април. В срок до 16-и май всички родители ще трябва да подадат заявление за прием на детето в първи клас. Правилата на тазгодишната кампания вече са публикувани в сайта на електронната система за прием на Община Бургас.

Кампанията за записване на първокласници в Бургас ще стартира на 25-и април. В срок до 16-и май всички родители ще трябва да подадат заявление за прием на детето в първи клас. Правилата на тазгодишната кампания вече са публикувани в сайта на електронната система за прием на Община Бургас.

Две са новостите в регламента, съобщи началникът на отдел "Образование" към Община Бургас - Веселина Таралова пред в-к "24 часа". Едната от тях засяга електронния прием. От тази година, в електронния формуляр ще има задължителни полета, които семействата ще трябва да попълнят. Това нововъведение се прави, за да се избегнат множеството опити на родители да наберат преднина като попълнят само част от регистрационната форма.

Тъй като при еднакъв брой точки се взима предвид и часът на подаване на заявлението, много майки и татковци бързаха да регистрират децата си, попълвайки само част от необходимата информация. Получавайки паролата за профила, родителите допълваха данните на детето. Това обаче създава неравнопоставеност между децата, която Общината е решила да премахне.

Другата промяна е отпадането на предимството, ако детето е в подготвителна група към желаното училище. По думите на Таралова, това е създало известно напрежение миналата година. Тя посъветва родителите да се запознаят добре с одорбените правила за кандидатстване и начина на регистрация. Сред основните грешки било неправилното посочване на териториалната дирекция, към която е желаното училище.

"От опит констатираме, че има родители, които допускат грешка - въвеждат в регистрационния талон името на квартала, в който живеят, вместо на териториалната дирекция. Например, ако живеят в кв. "Възраждане" и напишат в талона, че името на теритоиралната дирекция е "Възраждане", системата автоматично ги праща в к-с "Меден рудник". Заради подобна грешка детето не е прието. Затова т.г., в предварителната информация е посочено към коя териториална дирекция е всяко училище", обясни Таралова.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 20 май. Родителите на приетите деца трябва да запишат в срок от 26 май до 9 юни. При второто класиране редът на желанията може да се променя. Резултатите от второто класиране излизат на 22 юни, а записването е до 30 юни. Останалите свободни места ще бъдат обявени на 5 юли.

При попълване на електронния формуляр е желателно родителите да посочат минимум три различни учебни заведения, съветват от Общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега