Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двойни глоби за джигитите на пътя предвиждат поправките в ЗДП

Двойни глоби за джигитите на пътя предвиждат поправките в ЗДП

Двойни глоби ще отнасят джигитите на пътя. Промяната в Закона за движение по пътищата се прави във връзка с тенденцията пътищата да се наблюдават само с камери - стационарни и мобилни. Така всеки, който превиши скоростта с 20 км в час, ще плаща не 50, а 100 лева. Ако колата лети в града с 50 км/ч над позволеното, наказанието ще е 300 лева плюс петдесетачка за всеки 5 км/ч отгоре.

Двойни глоби ще отнасят джигитите на пътя. Промяната в Закона за движение по пътищата /ЗДП/ се прави във връзка с тенденцията пътищата да се наблюдават само с камери - стационарни и мобилни. Така всеки, който превиши скоростта с 20 км в час, ще плаща не 50, а 100 лева. Ако колата лети в града с 50 км/ч над позволеното, наказанието ще е 300 лева плюс петдесетачка за всеки 5 км/ч отгоре, пише "Стандарт".

С идеята, че само камери ще дебнат нарушителите, се предвижда при хващане с над 50 км/ч да не се отнема книжка. С новите предложения от КАТ искат електронният фиш да не бъде разписван задължително от полицай. В момента десетки съдилища в страната отменят наказанията с електронни фишове, тъй като те не са подписани ръчно от катаджия.

Според КАТ обаче е достатъчно доказателство това, че актът е издаден с посочен адрес, час и място на нарушението. Според тях съдиите се възползват от вратичката в закона и така отменят иначе безспорни пътни нарушения.

Джигитите на пътя вече няма да могат да кръшкат и с оправданието: "Не карах аз, дадох колата на приятел". КАТ ще регистрира всички, които ползват даден автомобил, наравно със собственика. Ако промените бъдат приети, в малкия талон на колата ще се записват имената на всеки, който кара автомобила повече от месец.

Това означава, че родителите ще обявяват пред КАТ, ако дават колата на децата си. Същото важи за служебните автомобили. Всеки, който кара фирмена кола, ще декларира това пред КАТ. Целта е глобите с електронен фиш, които Пътна полиция се готви рязко да увеличи, да могат да се плащат от този, който наистина прави нарушението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега