Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дъждовното време увеличава случаите на сенна хрема

Дъждовното време увеличава случаите на сенна хрема

Дъждовната пролет е увеличила случаите на сенна хрема във Великобритания почти двойно, съобщава "The Telegraph". Лошото време в Европа може да означава доста тежък сезон за страдащите от пролетни алергии, предупреждават специалисти.

Дъждовната пролет е увеличиласлучаите на сенна хрема във Великобритания почти двойно, съобщава "TheTelegraph". Оказва се, че противно на разпространените схващания дъждовете, прохладнитевечери, следвани от по-топло време на сутринта създават идеални условия заразпространението на полените във въздуха. Лошото време в Европа може даозначава доста тежък сезон за страдащите от пролетни алергии, предупреждаватспециалисти.

По данни на организацията на общопрактикуващите лекари във Великобритания, през последната седмица, почти 12 000души са се обърнали към личния си лекар с оплаквания, свързани със симптоми насенна хрема. Това е над два пъти повече от статистиката за същия периодминалата година.

Освен това, броят на засегнатитеот пролетни алергии е скочил повече от седмица по-рано, което означава, че ниочаква дълъг сезон на хрема. Обикновено страдащите от пролетни алергии изпитватсимптоми между април-май и август-септември, когато е пикът на поленноторазпространение.

Симптомите на сенна хрема най-често включват кихане, сърбеж на носа и очите, зачервяване, сълзене и др.

Специалистите съветват даспазваме някои прости правила, за да избегнем появата на симптоми – да носимслънчеви очила и да мажем ноздрите си с вазелин, така че полените да няматдостъп до лигавицата на очите и носа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега