Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Един от онкоболните бургазлии с коронавирус е настанен в болница

Един от онкоболните бургазлии с коронавирус е настанен в болница

В КОЦ-Бургас е създадена организация с отделянето и оборудването на две болнични стаи, които ще изпълняват функцията на изолатори при необходимост от настаняването на онкоболни пациенти с коронавирус.

Онкоболните бургазлии, заразени с коронавирус, са се лекували в две софийски болници – „Св. Иван Рилски“ и „Света София“. Изследвани са били в Бургас, след като РЗИ е било уведомено от двете столични лечебни заведения за вътреболнични инфекции там и затова, че тримата са в списъка с контактни лица на заразени онкопациенти. Другите двама заразени са част от семейството на един от заразените онкоболни.

Това съобщиха от Общинския кризисен щаб. От тримата онкоболни един е настанен в бургаското инфекциозно отделение. Той е изписан от болница „Св. Иван Рилски“ на 4 април. Приет е в УМБАЛ – Бургас педи два дни с висока температура и пневмония. Лечението му е комплексно и на двете заболявания, в момента няма нужда от химиотерапия.

Състоянието на семейството с двумесечното бебе е добро. Детето е без симптоматика, бащата е с пневмония, но се влияе добре от лечението. Останалите болни са в добро състояние. На един от тях, жител на Карнобат, ще бъде направен утре тест и ако е отрицателен, ще бъде изписан.

На всички контактни лица от новозаразените се правят PCR изследвания. Общинският кризисен щаб призовава близките на онкоболни пациенти, които се лекуват в София и предстои да бъдат изписани, да са изключително внимателни и да вземат всички необходими предпазни мерки за предотвратяване на зараза.

В КОЦ-Бургас е създадена организация с отделянето и оборудването на две болнични стаи – една с 10 легла и интензивно отделение с 4 легла, които ще изпълняват функцията на изолатори при необходимост от настаняването на онкоболни пациенти с коронавирус.

Общинският кризисен щаб ще търси съдействие от общопрактикуващите лекари в Бургас да подават информация за пристигането в града на техни пациенти, изписани от болници от други градове.

По решение на Общинския кризисен щаб продължават изследванията по метода на пуловете на медицински лица в женски и детски консултации, джипита, старчески домове, шофьори и контрольори в градския транспорт и други. 1032 души са под задължителна домашна карантина в областта, 540 са в Бургас.

От четвъртък бургаските лечебни заведения започват да осъществяват планови операции, женски и детски консултации. Дотогава всяко от тях трябва да създаде вътрешна организация в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването за изпълнение на тази дейност.

ОД на МВР извършва приоритетно проверка за истинността на данните от голяма извадка декларации, представени на КПП-тата. Има установени неверни данни в някои от проверените вече декларации и нарушителите ще бъдат подадени на Районната прокуратура.

Средно по 200 автомобила на ден са били връщани от КПП-тата в Бургаско в дните преди Великден. Засилва се контролът по главните улици на Бургас за спазването на заповедта на министъра.

Ситуацията в ромските махали е спокойна. Всички мерки на Общинския кризисен щаб по дезинфекция, доставка на храна и контрол се изпълняват в непрекъснат режим.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега