Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Една година условно наказание получи подсъдим за подкуп на полицаи

Една година условно наказание получи подсъдим за подкуп на полицаи

Окръжен съд Бургас наложи наказание една година лишаване от свобода на Юлиян Христов, чието изпълнение отложи с три години изпитателен срок и глоба в размер на триста лева за подкуп. Той е признат за виновен в това, че на 09.04.2015 г. около 14.05 часа в с. Тънково, общ. Несебър, Бургаска област, на паркинга на ул. “М. Дойчев“ в близост до кафе–бар “Копчето“, дал подкуп в размер на 30.00 лева на полицейски органи - двама младши автоконтрольори в сектор „Охранителна полиция“ при РУ “Полиция“- гр. Несебър към ОД МВР-Бургас, за да не извършат действие по служба, а именно да не издадат глоба с фиш за техническа неизправност на управлявания от него автомобил “Мерцедес“ С220.

Окръженсъд Бургас наложи наказание една година лишаване от свобода на Юлиян Христов,чието изпълнение отложи с три години изпитателен срок и глоба в размер на тристалева за подкуп. Той е признат за виновен в това, че на 09.04.2015 г. около14.05 часа в с. Тънково, общ. Несебър, Бургаска област, на паркинга на ул. “М.Дойчев“ в близост до кафе–бар “Копчето“, дал подкуп в размер на 30.00 лева наполицейски органи - двама младши автоконтрольори в сектор „Охранителна полиция“при РУ “Полиция“- гр. Несебър към ОД МВР-Бургас, за да не извършат действие послужба, а именно да не издадат глоба с фиш за техническа неизправност науправлявания от него автомобил “Мерцедес“ С220.

Според обвинителния акт управляваниятот Христов автомобил е бил спрян за проверка от двамата полицейски служители,осъществявали пътен контрол, които забелязали, че габаритите не светят. В съответствие с правомощията си, полицейскитеслужители извършили проверка на техническото състояние на колата, при коятоконстатирали неизправност на задните стоп светлини, ляв фар на къси светлини,задни габаритни светлини и заден ляв мигач. Единият от полицаите заявил наХристов, че за установените нарушения по Закона за движение по пътищата ще мубъде съставен фиш и наложено наказание глоба.

Двамата служители се оттеглили вслужебния си автомобил, за да извършат справка относно евентуално издирване наавтомобила и водача му. Полицаят, който стоял на предна дясна седалка, отворилпрозореца, за да може подсъдимият да наблюдава съставянето на фиша и отразенотов него, но Христов не застанал до вратата, за да изчака изготвянето надокумента, а през цялото време обикалял „напред-назад“. Той викал на полицаитеда го пуснат, тъй като бил болен и искал да ги почерпи с нещо, като бъркал вджобовете на дрехите си. Веднага след това Христов бръкнал в джоба на якето си,протегнал ръка и пуснал през отворения прозорец на автомобила две банкноти отпо 20 и 10 лева.

Банкнотите паднали на пода пред предна дясна седалка в кракатана полицая. Полицейските служители незабавно уведомили оперативната дежурначаст за извършеното престъпление – подкуп, а Христов бил задържан и след товаоткаран в РУ – Несебър.Бургаскиятокръжен съд допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие,след като подсъдимият призна изцяло фактите изложениобвинителния акт и даде съгласие, събраните доказателства в досъдебнотопроизводство да бъдат ползвани при постановяване на присъдата. По този ред епостановено първоначално определеното условно наказание от 1 година и шестмесеца лишаване от свобода да бъдат намалени с 1/3.

Съдът му наложи и глоба вразмер на 300 лева, които той трябва да заплати в полза на държавата.Всъдебната зала Христов заяви, че съжалява за грешката и помоли съда да муналожи условно наказание в размер на шест месеца и глоба от 300 лева.Присъдатаподлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега