Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп

Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп

Установено е, че на 28 април в гр. Сандански 40-годишен полицейски служител чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за подкуп спрямо граничен полицай, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Установено е, че на 28 април  в гр. Сандански 40-годишен полицейски служител чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса "спокойствие". Същият е заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП "Кулата", свързани с дейността на транспортните му дружества.

С постановление на наблюдаващия прокурор полицаят е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК - да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.Действията по разследването продължават.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега