Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Едноличните търговци с 15% данък върху доходите си от стопанска дейност

Едноличните търговци с 15% данък върху доходите си от стопанска дейност

Доходите от стопанска дейност на едноличните търговци се облагат със ставка от 15%, а за останалите доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа, всички физически лица заплащат 10% данък.

Доходите от стопанска дейност на едноличните търговци сеоблагат със ставка от 15%, а за останалите доходи, подлежащи на облагане сданък върху общата годишна данъчна основа, всички физически лица заплащат 10%данък.

Така например едноличен търговец, чиято дейност е производство на керамика,ще заплати 15% данък върху годишната данъчна основа като ЕТ. В същото време,ако собственикът на предприятието на едноличния търговец е получил хонорар пограждански договор, то този доход ще се обложи с данък върху общата годишнаданъчна основа в размер на 10 на сто.

Едноличнитетърговци, които през 2014 г. не са осъществявали стопанска дейност и не сапридобили други доходи, подлежащи на деклариране, не са задължени да подават годишнаданъчна декларация през 2015 г.

Годишнатаданъчна декларация може да бъде изтеглена от интернет сайта на НАП. Формулярите се подават до 30 април2015 г., като декларираният данък за довнасяне по декларацията трябва да бъдевнесен в същия срок.

Всеки, койтоподаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електроненпът, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, ако към този момент нямаподлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30април дължимия по декларацията данък.

Изпращането на документите по електроненпът може да стане с ПИК, като получаването му е безплатно от офиса на НАП попостоянен адрес на физическото лице, или с електронен подпис.Освен поелектронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да сеподадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаденвходящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.

Повечеинформация, както и помощ при попълване на преводните нареждания, на пощенскитезаписи и на данъчните декларации клиентите на НАП могат да получат наинформационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега