Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Югоизточните общини стартират проект за интеграция на имигранти

Югоизточните общини стартират проект за интеграция на имигранти

Общините от Югоизточния регион стартират нов проект „Възможности за висококвалифицирана работа за имигранти в Югоизточен регион“. Неговият срок е шест месеца - от януари до юни 2015-а година. Основен двигател е Община Бургас, но в инициативата участват още Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Общините от Югоизточния регион стартират нов проект „Възможности за висококвалифицирана работа за имигранти в Югоизточен регион“. Неговият срок е шест месеца - от януари до юни 2015-а година. Основен двигател е Община Бургас, но в инициативата участват още Сливен, СтараЗагора и Ямбол.

Финансовата рамка на проекта е около 50 000 лева. С частот тези средства ще бъде създадена информационна система, отразяващапотребностите от работна сила на пазара на труда на територията на Югоизточенрегион. Тази платформа ще  позволи наработодателите от приемащото общество в района да предлагат вакантни работниместа и по този начин да се поощри привличането на образовани, квалифицираниимигранти.

Този проект се явява надграждане на предишен,който помогна на десетки чужденци да научат български език, да станатпълноценна и полезна част от обществото. Предвижда се новата платформа по новия проектда съдържа информация за квалификационната структура на безработните лица,степента на образованието им и притежаваните професионални квалификации.

В неяще бъдат  включени полезни за гражданитеот трети страни материали и инструменти при търсене на работа. Създаването наинтерактивна работна борса ще прескочи географските ограничения на физическитеборси и ще даде възможност за привличане на висококвалифицирани имигранти,намиращи се на територията на цялата страна и извън нея. 

Проектът е принос заизпълнението на ангажиментите, поети от България като пълноправен член на ЕС,за създаване на атрактивна среда за привличане на висококвалифицираниимигранти. Реализацията му ще допринесе за постигане наследните резултати:

- Създадена подкрепяща среда иинструменти за повишаване информираността на имигрантите от трети страни по отношение на атрактивните и дефицитниза българския пазар на труда висококвалифицирани работни места.

- Осигуряването нависококвалифицирана работна ръка от трети страни ще запълни дефицитите набългарската икономика, ще повиши ефективността и производителността й.

- Улесняване на интеграционнияпроцес и достъп до висококвалифицирана работна сила от трети страни, коятотрайно не е налична на българския трудов пазар.   

Проект „Възможности за висококвалифициранаработа за имигранти в Югоизточен регион“ е финансиран по Схема:  BG EIF 2013/01 „Интегрирана схема запредоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящивнедряване в практиката на „Общите основни принципи  на политика за интеграция на имигранти в ЕС”и подпомагане провеждането на последователна и трайна политика за гарантиранеправата на имигрантите и осигуряване на тяхната успешна интеграция вбългарското общество“.Проектътсе осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фондза интеграция на граждани на трети държави.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега