Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ефективни наказания за трима извършители на телефонни измами

Ефективни наказания за трима извършители на телефонни измами

Районен съд Бургас одобри споразумението, сключено между трима обвиняеми за телефонни измами и Районна прокуратура Бургас. С него на Йордан Александров се налага наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим. Красимир Борисов ще търпи наказание 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг режим, а Мартин Димитров – 3 години лишаване от свобода при строг режим.

Районен съд Бургас одобри споразумението, сключено междутрима обвиняеми за телефонни измами и Районна прокуратура Бургас. С него наЙордан Александров се налага наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим.Красимир Борисов ще търпи наказание 3 години и 4 месеца лишаване от свобода пристрог режим, а Мартин Димитров – 3 години лишаване от свобода при строг режим.           

Районенсъд Бургас приключи по този ред след като тримата възстановиха на пострадалитепричинените материални щети. В съдебната зала те върнаха на четири възрастнижени общо 5 400 лв. и 1000 EUR.           

Съсспоразумението Йордан Александров се признава за виновен в това, че за времетоот 28.04.2014 г. до 30.04.2014 г. в гр. Бургас при условията на продължаванопрестъпление и опасен рецидив, действайки в съучастие, като извършител снеустановено по делото лице, последното като извършител, с Мартин Димитров иКрасимир Борисов – помагачи, с цел да набави за себе си имотна облага,поддържал у пострадалите заблуждение, възбудено от неустановеното лице, и стова им причинил имотна вреда в размер на общо 5400 лв. и 1000 EUR.            

КрасимирБорисов се признава за виновен, в това, при условията на продължавано престъплениеи опасен рецидив, действайки като помагач, в съучастие с неустановено по делотолице – извършител, с Димитров като помагач и с Александров като извършител ,умишлено улеснил последния при осъществяване на предприетите от него действияпо поддържане на възбуденото от неустановеното лице заблуждение у четиритепострадали и с това им причинил имотна вреда в посочения размер.

МартинДимитров се признава за виновен, че при условията на продължавано престъплениеи повторност, в немаловажни случай, действайки като помагач, умишлено улеснил Александровпри предприетите от него действия за поддържане на заблуждение у пострадалите ис това им причинил имотна вреда в посочения размер.            

Поделото е установено, че на 28.04.2014 г. Димитров и Борисов се срещнали в гр.Горна Оряховица. Димитров предал на Борисов автомобил „Фолксваген“, с който тойотпътувал към Бургас. По пътя минал през с. Камен, за да вземе Александров.Когато пристигнали в Бургас, Борисов се обадил по телефона на Димитров, койтому съобщил, че Александров трябва да посети адреса на първата пострадала. Тя мупредала 600 лв., като преди това била въведена в заблуждение от неустанвенотопо делото лице, че ще получи пакет с билки и лекарства за неин съученик, зачието освобождаване трябва да заплати 2000 EUR.

Същия ден втората пострадала билавъведена в заблуждение, че изпратен от внука й колега, ще й предаде пакет с„много пари“, за който следва да се плати „евротакса“ в размер на 1600 EUR. Стова й причинили имотна вреда в размер на 1600 лв. Третата пострадала дала 2000лв., за да се не се отваря пакет с билки, лекарства, суми от 26 000 EUR и 56000 лв., който уж изпратил племенникът й от Германия. Четвъртата жена дала 1000EUR и 1200 лв., след като била въведена в заблуждение, че ще получи колет слекарства и сумата от 22 000 EUR от племенник в Англия.           

Районенсъд Бургас одобри предложеното от Районна прокуратура Бургас споразумение, следкато обвиняемите заявиха, че се отказват от разглеждане на делото им по общияред, разбират и приемат последиците на влязла в сила присъда.Определениетона Районен съд Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега