Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Египет - най-лошото място за жените

Египет - най-лошото място за жените

Египет e най-лошото място за живеене на жени в арабския свят, според проучване на Фондация Томсън Ройтерс. В класацията са включени 22 държави, в които културата и законодателството налагат дискриминация срещу нежния пол и лишават представителките му от най-елементарни човешки права.

Египет e най-лошото място за живеене на жени варабския свят, според проучване на Фондация Томсън Ройтерс. В класацията савключени 22 държави, в които културата и законодателството налагатдискриминация срещу нежния пол и лишават представителките му отнай-елементарни човешки права.

Резултатите отпроучването сочат още ръст в трафика на бели робини и сексуално насилие. ВИрак, който заема второ място след Египет, животът на жените се е влошил всравнение с времето, когато цареше режима на Садам Хюсеин. Според същото товаизследване, дамите в Сирия пък са използвани като оръжия на революцията –активни участници в размириците, които обаче са без право на глас, подлагани намъчения и насилие.

За съставяне накласацията са наблюдавани няколко фактора: насилие над представителите наженския пол, правата за репродукция, отношение към жената като член насемейството, интеграцията на жените в обществото и степента на участие надамите в политическия живот и икономиката. Като основен проблем, Фондациятаотбелязва факта, че дори след утвърждаването на жени в управлението наСаудитска Арабия (3-то място), например, в провинциите продължават жестокоститеспрямо млади момичета. А това е проблем на културните традиции и изход от негоще се намери само с промяна в обществените нагласи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега