Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК дава България на съд заради правата на жертвите на престъпления

ЕК дава България на съд заради правата на жертвите на престъпления

Понеже делото се отнася до несъобщаване на мерки за транспониране на законодателна директива, Комисията ще поиска от Съда на Европейския съюз да наложи финансови санкции на България.

Европейската комисия реши да предяви иск срещу България пред Съда на Европейския съюз, тъй като страната ни не е съобщила мерките за транспониране в националното законодателство на Директивата за правата на жертвите. Крайният срок за транспониране на директивата от държавите членки беше 16 ноември 2015 г. 

През януари 2016 г. Комисията изпрати официално уведомително писмо на България за това, че не е транспонирала директивата и не е съобщила на Комисията мерките за транспониране в определения срок. През март 2019 г. Комисията предприе последващи действия с мотивирано становище, тъй като България не бе съобщила за пълно транспониране.

След множество контакти с българските органи от 2019 г. насам и като взе предвид последните отговори на България, Комисията реши да предяви иск пред Съда на Европейския съюз, тъй като две разпоредби на Директивата за правата на жертвите все още не са транспонирани в българското законодателство.

Понеже делото се отнася до несъобщаване на мерки за транспониране на законодателна директива, Комисията ще поиска от Съда на Европейския съюз да наложи финансови санкции на България.

В ноемврийския пакет от решения във връзка с нарушения от страна на държавите членки, има още три решения по процедури за нарушения спрямо България:

·       ЕК изпраща официално уведомително писмо на България, за да отстрани недостатъците в транспонирането на Директивата относно отпадъците.

·     ЕК изпраща мотивирано становище на България за това, че не е гарантирала правилното изпълнение на ангажиментите ѝ за намаляване на емисиите на няколко замърсителя на въздуха, както се изисква от Директива 2016/2284 за намаляване на националните емисии на някои атмосферни замърсители.

·     ЕК изпраща мотивирано становище на България за това, че не е транспонирала правилата на ЕС, установени с Директива (ЕС) 2019/2121 относно презграничните преобразувания, сливания и разделяния.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега