Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК ще помогне на България за мигрантския натиск по границата с Турция

ЕК ще помогне на България за мигрантския натиск по границата с Турция

Европейската комисия ще помогне на България за справяне с мигрантския натиск на границата ни с Турция, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев при посещението си в Габрово и изтъкна, че цяла Европа се мобилизира да отговори на мигрантската вълна.

Европейската комисия ще помогне на България за справяне с мигрантския натиск на границата ни с Турция, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев при посещението си в Габрово и изтъкна, че цяла Европа се мобилизира да отговори на мигрантската вълна. ЕК ще помогне изключително бързо за обезпечаване на тези 110 км от границата ни с Турция, които не са оборудвани със средства за защита, както и за набавянето на автомобили и попълване на щата на гранична полиция, който е намален за последните 10 години с 2000 бройки, посочи министър Демерджиев и изтъкна, че тази помощ ще реши основните проблеми пред спирането на мигрантите на граничната бразда.

Оттам-нататък ще преследваме мигранти, които години наред минаваха на парад през нашата територия, без никой да противодейства, каза Демерджиев. Вътрешният министър отговори на главния прокурор, който заяви, че в преследването на мигрантите се играе на стражари и апаши: "Вместо да правим коментари за стражари и апаши, нека всеки си влезе във функциите и това го казвам най-добронамерено, защото ако ние не обединим усилията си да се борим с този проблем, в това число, ако не се прибавят усилията на законодателната власт, която ни изостави в предходния парламент и не прие изменения в тези три текста, които касаят нелегалната миграция, ние няма да можем да се справим с проблема. Проблемът е много сериозен и застрашава цяла Европа".

Преследването и задържането на мигрантите е условие за приемането на България в Шенген, изтъкна Демерджиев и добави, че това е приоритет за МВР.Вътрешният министър проведе среща със състава на дирекцията на МВР в Габрово по повод предстоящите извънредни избори. По думите му, активността на купувачите на гласове за вота през април ще се увеличи и МВР ще направи възможното да противодейства на злоупотребите, като е свършена превантивна работа, включително и анализ на рисковите секции в цялата страна.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега