Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕКА ще финансира български научни и академични проекти

ЕКА ще финансира български научни и академични проекти

Европейската космическа агенция (ЕКА) ще финансира български научни и академични проекти, съобщават от Министерство на икономиката и енергетиката. Организацията ще избере проектите, към които ще бъдат насочени средствата, на конкурсен принцип. Приемът на проектите ще стартира през октомври т.г.

Европейската космическа агенция (ЕКА)  ще финансира български научни и академични проекти, съобщават от Министерство на икономиката и енергетиката. Организацията ще избере проектите, към които ще бъдат насочени средствата, на конкурсен принцип. Приемът на проектите ще стартира през октомври т.г.

Инициативата "техническа визита" е в рамките на бъдещото сътрудничество между страната ни и агенцията. Финансирането ще се осъществи след ратифициране на Споразумението за европейска кооперираща държава между Република България и Европейската космическа агенция. Това е официалният документ, регламентиращ присъединяването на България към дейността на ЕКА.

Сътрудничеството цели да представи опита, компетенциите и потенциала на България в сферите на дейност на агенцията. То е регламентирано с Решение на Министерския съвет от 11 юни 2014 г., което одобрява проекта на Споразумението и упълномощава министъра на икономиката и енергетиката да го подпише от българска страна.

Бъдещото партньорство бе обсъдено този месец в рамките на работна среща в София между представители на Министерството на икономиката и енергетиката и Европейската космическа агенция. На нея участниците от ЕКА представиха дейностите на агенцията и принципите на функционирането й. Българската страна запозна гостите с опита на държавата ни при реализиране на космически програми и проекти.

"Техническата визита" ще се проведе през месец октомври т.г., като изготвеният от агенцията въпросник, заедно със срока за получаване на презентациите и изискванията към тях, ще бъдат публикувани на официалната страница на министерството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега