Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерт: Говори се, че има договорка да не ни се доставя турски газ на по-ниска цена от руския

Експерт: Говори се, че има договорка да не ни се доставя турски газ на по-ниска цена от руския

Според него "Булгаргаз" веднага може да обяви конкурс за закупуване на газ, ще има оферти на големи компании.

"Булгаргаз" веднага може да обяви конкурс за закупуване на газ, ще има оферти на големи компании. Имаме възможност да внасяме газ от Турция. Можехме да си набавим газ на по-ниска цена оттам. Говори се, че има договорка да не ни се доставя турски газ на по-ниска цена от на "Газпром". Трябва да има натиск за промяна на тази позиция". Това заяви енергийният експерт Иван Хиновски за "Твоят ден" по Nova.

Според него трябва да започнем проучвания и за собствен добив. основната причина да сме санкционирани със спиране на газовите доставки е, че плащаме първи. "Сигурно има общо и с външната ни политика. Важно е връщането на Василев и Николов от Брюксел, за да видим синхронизираната позиция на ЕС по темата. Експертите трябва да изработят авариен план. Да се категоризират потребителите на приоритетни - с временни спирания. 70 до 100 евро на мегаватчас ще е цената на газа за азерски газ", отбеляза Хиновски. 

От своя страна Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи подчерта, че външната ни политика никога не е била по-неразбрана за нашите опоненти. "Президентът каа, че Крим е руски, министърът на отбраната каза, че няма военна операция, след това казахме, че няма да изнасяме оръжие за Украйна. Това шикалкавене последните месеци определено всява смут в европейската външна политика. България се оказва меката връзка в общата единна позиция на ЕС. Успяхме да изнервим и външния министър на Украйна. Шизофренната ни външна политика ни поставя в слаба позиция", обясни той.

По думите му България изнася оръжие за Украйна от първия ден.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега