Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Булгаргаз" обявява търгове за втечнен газ за ноември и декември

"Булгаргаз" обявява търгове за втечнен газ за ноември и декември

Вече разполагаме с капацитет 10 600 000 MWh на строящия се терминал в Александруполис за период от 10 години, каза директорът на „Булгаргаз“.

„Булгаргаз” обявява търгове за доставка на втечнен природен газ. Това обяви на брифинг Деница Златева, директор на „Булгаргаз“. Целта е да участват максимално широк кръг компании, за да се постигнат най-добрите ценови равнища, заяви тя. 

Вече разполагаме с капацитет 10 600 000 MWh на строящия се терминал в Александруполис за период от 10 години, каза още директорът на „Булгаргаз“. 

Златева съобщи, че се водят интензивни преговори за осигуряване на слотове за регазификация за ноември и декември. Планира се участие в годишния търг за 2023 г. за слотове и капацитет за регазификация на термилана Ревитуса в Гърция, който ще се проведе вероятно през октомври, каза още тя. 

Водят се разговори и за осигуряване на допълнителни слотове за 2023 г. и на терминалите за втечнен природен газ в Турция, обясни Златева. 

"В тази връзка днес ще обявим търгове за доставка на втечнен природен газ за ноември и декември 2022 г., както и годишен търг за доставка на втечнен природен газ за цялата 2023 г. Стартираме процедурата с обявяване на търг за дългосрочни доставки за периода 2024 - 2034 години, с което се изпълнява решението на МС от миналата седмица."

Служебното правителство е фокусирано да осигури доставки на газ минимум до края на отоплителния сезон, а в идеалния вариант до края на 2023 г. Това заяви от своя страна  министърът на енергетиката Росен Христов.

Брифинг на министъра на енергетиката и директора на „Булгаргаз”

Брифинг на министъра на енергетиката и директора на „Булгаргаз”. Повече четете тук: https://bit.ly/3DDwY3y

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 20 септември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега